Fellmanin ajot – kauden tasokkain kortteliajo Lahdessa lauantaina

4.6.2015

Fellmanin ajot, jo 1930 –luvulta asti ajettu pyöräilyn vauhdikas korttelikilpailu ajetaan Lahdessa lauantaina. Tänä vuonna Fellmanin puiston ympäri 1,3 kilometrin rataa kiertää lähes 80 pyöräilijää. Nyt on mukana myös neljä tasokasta ulkomaalaisjoukkuetta. Kilpailu tulee olemaan parasta kortteliajoa, mitä tänä vuonna Suomessa nähdään.

Kilpailu ajetaan viimevuosilta tutulla kaavalla. Kilpailu kestää tunnin ja viisi kierrosta ja sitä vauhdittaa kahdeksan välikiriä. Välikirit ovat yllätyskirejä, joista kirin voittaja saa erillisen kiripalkinnon. Välikirien tulokset eivät vaikuta kilpailun lopputulokseen.

Kotijoukkue TWD-Länken on ollut vahva Fellmanin ajoissa. Viime ja edellisenä vuonna voitto jäi Lahteen. Vaikka TWD-Länkenin kotimaan kilpailut ovat menneet alkukautena hyvin, mutta nyt vastus on kova. Ruotsalainen Bliz-Merida on amatöörijoukkue, mutta vastaa tasoltaan Continental –ammattilaisjoukkuetta. Onkin hyvin todennäköistä, että tämän vuoden Fellmanin herruus ratkaistaan näiden kahden joukkueen välillä. Kilpailu tulee olemaan alusta asti kovavauhtinen ja mielenkiintoinen.

- Fellmanin voitto on aina itselläkin tavoitteena. Mutta jos joku meidän joukkueesta voittaa ja olen itse voinut vaikuttaa voittoon, niin olen erittäin tyytyväinen. Tänä vuonna kilpailu on kuitenkin tosi kova, aprikoi viimevuotinen Fellman -voittaja Samuel Pökälä.

Fellmanin ajot kuuluu tänä vuonna Suomen Pyöräilyunionin Śkoda –maantiepyöräilycupiin. Seitsemän kilpailun cupista on ajettu nyt kaksi osakilpailua ja TWD-Länkenillä on cupissa nelosjohto. Joukkueen kirimies Roope Nurmi on johdossa ja Sami Tiainen, Ben Carman ja Jesse Kaislavuo ovat seuraavina.

Vauhdikas pyöräilyviikonloppu jatkuu sunnuntaina Porvoossa, jossa ajetaan maamme maantiepyöräilyn kuningaskilpailu, 87. Porvoon Ajo.

Fellmanin ajot alkaa lauantaina kello 15 ja yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.