TWD-Länkenille kaksoisvoitto Hyvinkään etappiajossa

25.5.2015

AHH-etappiajon päätösetapin kolme parasta. Oikealla Jesse Kaislavuo, keskellä Ben Carman ja vasemmalla Oskari Vainionpää. Kuva kilpailun ensimmäiseltä etapilta.
AHH-etappiajon päätösetapin kolme parasta. Oikealla Jesse Kaislavuo, keskellä Ben Carman ja vasemmalla Oskari Vainionpää. Kuva kilpailun ensimmäiseltä etapilta.

TWD-Länkenin kevään hyvä menestys kotimaan kisoissa jatkui Hyvinkäällä ja Hausjärvellä ajetussa etappikilpailussa. Kolmen päivän ja neljän etapin kilpailun vahvimmat olivat Jesse Kaislavuo ja Oskari Vainionpää.

Kilpailu käynnistyi perjantaina ajetulla 38 kilometrin kortteliajolla. 2,6 kilometrin kierrokseen sisältyi yksi jyrkkä ja koko kisan kannalta ratkaiseva nousu. Kilpailijajoukko repesi hyvin nopeasti useaan osaan. Kärkiryhmän muodostivat Korson Kaiun Sasu Halme sekä TWD-Länkenin Sami Tiainen ja Samuel Pökälä. Kolmikko nousi vielä viimeisen kerran jyrkän osuuden yhdessä, mutta lopun loivemmalla osuudella maastopyöräilyä päälajinaan pitävä nuori Halme nykäisi eroon ja voittoon. Tiainen oli toinen ja Pökälä kolmas.

Lauantaina aamupäivällä ajetussa 10 kilometrin aika-ajossa lajin spesialisti Samuel Pökälä oli odotetusti nopein. Mutta myös Sasu Halme ajoi hyvin häviten vain 14 sekuntia Pökälälle. Pökälä nousi kuitenkin kokonaiskilpailun kärkeen.

Lauantain iltapäivän 96 kilometrin maantiekilpailu päättyi joukkokiriin. Siinä nopein oli TWD-Länkenin kirimies Roope Nurmi. Sasu Halme oli neljäs ja kavensi hyvityssekunneilla kokonaiskilpailun eron Pökälään noin kahteen sekuntiin.

Päätösetappina ajettiin 160 kilometrin maantiekilpailu. Matka koostui neljästä 34 kilometrin kierroksesta sekä kolmesta kahdeksan kilomerin loppukierroksesta. Loppukierroksella oli kolmen kilometrin hiekkatieosuus.

Ennakkoon odotettiin, että Samuel Pökälä ja Sasu Halme ratkaiseva kokonaiskilpailun voiton. Halme rakensi taktiikkansa Pökälän seuraamiseen. Taktiikka epäonnistui, kun jo ensimmäisellä pitkällä kierroksella kärkeen muodostui 16 ajajan irtiotto. Siinä olivat mukana TWD-Länkenin Ben Carman, Jesse Kaislavuo ja Oskari Vainionpää. He kaikki olivat kokonaistilanteessa 10 parhaan joukossa. Kun tilanne selvisi Halmeelle, hän aloitti vetämään kärkiryhmää kiinni, mutta se ei onnistunut. Kärkiryhmään nousi vielä neljä ajajaa lisää.

Loppukierroksille tultaessa kärkiryhmä hajosi pieniin osiin. Kärkiryhmässä ajoivat TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo ja Oskari Vainionpää sekä Turun Urheiluliiton Lauri Seppä. Kaislavuo ja Vainionpää tekivät hyvää yhteistyötä viimeisessä nousussa ennen hiekkatieosuutta. Sen ansioista Kaislavuo pääsi karkuun. Seppä joutui takaa-ajoon Vainionpää peesissään. Ennen hiekkatieosuuden päättymistä Vainionpää iski ja Seppä joutui taipumaan. Kaislavuo ajoi soolovoittoon ja Vainionpää polki kakkostilaan. Takaa tuli vielä  Ben Carman, joka myös pystyi jättämään uupuneen Sepän. Carman varmisti joukkueelleen kolmoisvoiton.

Kokonaiskilpailussa ensimmäiseksi tuli Jesse Kaislavuo ja toiseksi Oskari Vainionpää. Seppä tuli kolmanneksi. TWD-Länkenin menestystä vahvisti Ben Carman viidennellä sijallaan.

Lopputulokset

AHH Etappiajot, Hyvinkää, Hausjärvi

M-Elite
     

1     Jesse Kaislavuo TWD-Länken 8.06.02
2     Oskari Vainionpää TWD-Länken 8.06.48
3     Lauri Seppä Turun Urheiluliitto 8.06.55
4     Urmas Stefani Cyclovision 8.07.00
5     Ben Carman TWD-Länken 8.07.02
6     Jussi Nummikko Porvoon Akilles s.a.

10    Sami Tiainen TWD-Länken 8.10.19
13    Samuel Pökälä TWD-Länken 8.11.13

26    Roope Nurmi TWD-Länken 8.18.57
        Juho Hänninen TWD-Länken dnf                                 
.