TWD-Länkenillä kolmen voiton viikonloppu

18.5.2015

TWD-Länken onnistui hyvin viikonlopun kilpailuissa. Samuel Pökälä voitti Mustiossa ajetun 50 kilometrin aika-ajon, Juho Hänninen puolestaan oli ykkönen Tampereen KK-kortteliajossa ja Jesse Kaislavuo kruunasi menestyksen olemalla nopein Pyynikillä ajetussa Rosendahl GP:ssa.

Euroopan kisoihin Bakuun valittu Samuel Pökälä halusi kokeilla kuntoaan pitkässä aika-ajossa. Kunto oli sen verran hyvä, että voitto heltisi 42 sekunnin turvin Lahden Pyöräilijöiden Juho Saariseen. Pökälän voittoaika oli 1.04.40.

- Ajoin tällä aika-pyörällä nyt kauden ensimmäisen kerran pitkän aika-ajon. Pieni ajoasennon muutos Ranskan pyörääni verrattuna vaikutti sen verran, että loppuosalla olivat takareidet ja pakarat aikalailla jumissa. Ensimmäinen puolisko oli vastatuulta ja paluu kääntöpaikan jälkeen oli puolestaan myötäistä, kertoi Samuel Pökälä.

Muut TWD-Länkenin ajajat ajoivat samaan aikaan Tampereella KK-kortteliajoa. Kilpailu kulki alusta loppuun lahtelaisten komennossa. Jo reilusti ennen puoltaväliä Juho Hänninen iski yksinään irti pääjoukosta. Pääjoukossa ei syntynyt mitään sellaista vahvaa vetoa, jolla Hänninen olisi saavutettu. 22-vuotias ensimmäisen vuoden TWD-Länkenin ajaja jopa jarrutteli lopussa, ettei olisi ajanut kierroksella kiinni pääjoukkoa ajaessaan ensimmäiseen kortteliajovoittoonsa. Joukkueen Roope Nurmi varmisti kaksoisvoiton irrotessaan lopussa muista.

Viikonlopun pääkilpailu käytiin Tampereen Pyynikillä, jossa ajettiin 35. kerran Rosendahl GP. 3,4 kilometrin radalla ajettu kilpailu kuului Suomen maantiecupiin. Heti 20 kierroksen kilpailun toisella kierroksella TWD-Länkenin Samuel Pökälä iski irti muista. Irtiotto ei kuitenkaan kestänyt, vaan Pökälä ajettiin kiinni muutaman kierroksen jälkeen.

Sen jälkeen nähtiin monta irtiottoyritystä, kunnes isäntäseuran nuori ammattilainen Marco-Tapio Niemi iski karkuun. Hän sai pian seurakseen Turun Lauri Sepän, Hämeenlinnan Johan Norlundin ja TWD-Länkenin Jesse Kaislavuon. Nelikko repäisi sen verran eroa pääjoukkoon, että sieltä ei päässyt kukaan sekoittamaan voittotaistelua. TWD-Länkenin Ben Carman nousi yksin melko lähelle kärkiryhmää, mutta ei saavuttanut sitä. Carmanin perässä oli pieni ryhmä, jossa ajoivat TWD-Länkenin Sami Tiainen ja Roope Nurmi. Sekään ei saavuttanut kärkeä.

Lopullinen ratkaisu tapahtui maalinousussa, jossa Kaislavuo ratkaisi kilpailun. Kaislavuon jälkeen kakkoseksi kiri Marco-Tapio Niemi ennen Johan Norlundia. Neljäs oli Lauri Seppä ja viiden Ben Carman.

- Tiesin, että meillä on takana miehiä nousemassa ja minun ei tarvinnut laittaa kärkiryhmässä aivan kaikkea peliin, vaan sain keskittyä loppuun. Jaloissa oli sen verran puhtia, että voitto tuli suhteellisen helposti, kertoi voittaja Jesse Kaislavuo.