Vääksyn Mylly tukemassa Samuel Pökälän pyöräilijän uraa

16.2.2015

Asikkalalainen 73 vuotta sitten perustettu mylly-yritys Vääksyn Mylly Oy päätti lähteä tukemaan Samuel Pökälän tavoitteita ja pyöräilyuraa.

Vääksyn Mylly tunnetaan Suomessa ja erityisesti myllyn lähialueilla viljellyn viljan jalostajana. Myllyn tuotteet ja Myllypuoti on tuttu monelle kaukaisellekin asiakkaalle. Paikkakunnalla Vääksyn Myllyn tuntee jokainen.

Vääksyn Myllyn toimitusjohtaja, tai paremminkin Myllytonttu Kari Savola kertoo sponsoroinnin taustoja:

- Samuel on tuttu mies. Kuten hänen Pekka-isänsäkin. Olen seurannut Samuelin uraa ja miettinyt, hän sopisi meidän tyyliin niin kuin koko TWD-Länkenkin. Koko tiimin sponsorointiin meiltä ei valitettavasti rahaa löydy, vaikka mieli tekisi laajempaankin yhteistyöhön, kertoi Myllytonttu Savola.

- Itse harrastelen vapaa-ajan kuntopyöräily Helkamallani ja saatan kesällä jumiutua Eurosportin äärelle vaikka koko etapin ajaksi. Ja TWD-Länkenin mekaanikko Jari Virtanen on tuttu jo 80-luvun lopulta ja ostinpa häneltä juuri pyörän vaimollekin 50-vuotislahjaksi, jatkoi Myllytonttu.

- Tiivistettynä Samuelin sponsorointiin on kolme syytä: Pyöräily sopii lajina imagoomme, Samuel on tuttu oman kunnan mies ja kolmantena oma kiinnostus lajiin, totesi Kari Savola.

Tämäntyyppinen sponsorointi on tärkeää. On tunnettua, että nuori uraa tekevä ja huipulle tavoitteleva urheilija joutuu elämään hyvin pienellä budjetilla ja tinkimään kaikesta uransa hyväksi. Samuelille Vääksyn Mylly –yhteistyö on tärkeää myös siksi, että kotikunnan oma yritys on mukana, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi