Samuel Pökälällä nihkeä ja epäonninen päivä sateisessa Ranskassa

15.2.2015

Etelä-Ranskassa ajettava Essor Basque –kilpailusarja jatkui sateisena 115 kilometrin kilpailuna. Edellisen päivän raskas kilpailu näkyi 194 ajajan ryhmässä, mutta siitä huolimatta irtiottoja nähtiin. Lopullinen voittoon vienyt irtiotto ja siitä lähtenyt soolo tapahtui noin 25 kilometriä ennen maalia. Viiden ajajan irtiottoon nousi pääjoukosta kokenut ranskalainen ammattilainen Julien Loubet.

Loubet ei tyytynyt irtiottoryhmän vauhtiin vaan iski siitä yksin irti ja soolovoittoon. Pääjoukko ajoi muut karkulaiset kiinni ja ratkaisivat massakirissä muut sijoitukset. Kakkoseksi tuli Samuel Pökälän joukkuetoveri Erwann Corbel ja myös kolmas sija meni saman joukkueen Cyrille Patouxille.

Corbel otti samalla Essor Basquen johdon. Kokonaiskilpailun sijoitukset määräytyvät osakilpailujen sijoituksista eli kilpailua ei ajeta etappiajona.

Edellisenä päivänä pitkään irtiotossa ollut ja sen jälkeen rengasrikon kärsinyt Samuel Pökälä oli myös sunnuntaina epäonninen. Rengasrikko ja pitkään kestänyt huollon saaminen ja kohta sen jälkeen tapahtunut kaatuminen lopettivat Pökälän kisan.

- Joukkueella oli tänään mainio päivä, mutta minulle ei. Ajaminen oli melko nihkeää eilisen jälkeen. Ja sitten moottoripyörä kaatui eteeni märällä ja liukkaalla tiellä ja jouduin tekemään paniikkijarrutuksen. Siitä joutuen kohta sen jälkeen rengas tyhjeni ja huollon saaminen kesti kauan. Tipuin aika kauas ja olin pääsemässä porukkaan, kun alamäen kovavauhtisessa liukkaassa kaarteessa etupyörä lähti alta ja menin nurin. Kisa oli siinä, kertoi Samuel Pökälä.

Essor Basgue jatkuu tiistaina 130 kilometrin kilpailulla.

Tulokset

Essor Basque, Ranska

Cambo – Cambo 115 km


1   Julien Loubet (Ranska) Marseille 13KTM 2.43.50
2   Erwann Corbel (Ranska) VCP Loudeac 2.44.30
3   Cyrille Patoux (Ranska) VCP Loudeac  s.a.            
4   Bryan Alaphilippe (Ranska) EC Armee de Terre Csadl s.a.
5   Jon Irisarri (Espanja) Fond Euskadi s.a.
6   Kevin Soubes (Ranska) CC Perigueux Dordogne s.a.

Samuel Pökälä (Suomi) VCP Loudeac dnf