Samuel Pökälä aloitti kilpailukautensa pitkässä irtiotossa

14.2.2015

Ranskan Bretangeen VCP Loudeac –seuraan siirtynyt Samuel Pökälä aloitti kilpailukautensa Essor Basque –kilpailussa rohkeasti. Hän oli pitkässä irtiotossa ensimmäisessä 132 kilometrin kilpailussa.

Pökälä iski mukaan 16 ajajan irtiottoon, kun kilpailusta oli ajettu noin 30 kilometriä. Vahva irtiottoryhmä toimi hyvin, mutta kun irtitotossa Continental –joukkeella Armee de Terrellä oli kuusi ajajaa, niin pelin henki oli selvä. Irtiotossa ei kukaan päässyt helpolla.

Irtiottoryhmä sai parhaimmillaan noin minuutin eron takaa-ajoryhmään, jossa oli 40 ajajaa. Kärkiryhmä alkoi harventua mm. rengasrikkojen vuoksi. Kun matkaa oli jäljellä noin 40 kilometriä, joutui Samuel Pökälä taipumaan. Ryhmä harveni vielä senkin jälkeen niin, että siinä oli yhdeksän ajajaa. Lopussa tuli vielä kärjessä iskuja ja voittoon irtosi nuori ranskalainen Yoan Verardo. Pökälälle loppumatka oli epäonnekkaan tuskainen.

- Räjähdin irtiottoryhmässä yhteen mäkikiriin. Olin ollut jo aikaisemmin nousuissa aika hapoilla. Kakkosporukka tuli aika nopeasti takaa ja pääsin siihen helposti. Mutta pian sen jälkeen ajoin johonkin reikään ja minulta meni rengas. Kun meidän oma huoltoauto oli kärkiryhmän takana, kesti pitkään, ennen kuin sain varakiekon. Se tarkoitti sitä, että tulin noin 30 ajajan gruppettossa maaliin, kertoi Samuel Pökälä.

- Nyt on kuitenkin ensimmäinen kisa takana. Tänään oli raju keli, kun satoi vettä, oli kova tuuli ja lämmintäkin vain vajaat 10 astetta, jatkoi Samuel Pökälä.

Essor Basque –kisat jatkuvat sunnuntaina 120 kilometrin kilpailulla. Kilpailussa on mukana ranskalaisia ja espanjalaisia Continental –ammattilaisjoukkueita ja seurajoukkueita.

Tulokset

Essor Basque, Ranska

Boucles de l'Essor. Boucau – Tarnos 132 km


1 Yoan Verardo (Ranska) GSC Blagnac  3.17.53
2 Romain Campistrous (Ranska)  GSC Blagnac 3.18.00
3 Romain Combaud (Ranska) EC Armee de Terre Csadl s.a.
4 Erwann Corbel (Ranska) VCP Loudeac s.a.
5 Thibault Nuns (Ranska) Oceane U Top 16 s.a.
6 Quentin Pacher (Ranska) EC Armee de Terre Csadl s.a.

67 Samuel Pökälä (Suomi) VCP Loudeac 3.35.02