Johto vaihtui Australiassa, Veikkanen pettyi jalkoihinsa

22.1.2015

Tour Down Under on iso ja arvostettu tapahtuma Australiassa ja Adelaidessa. Näkymä Jussi Veikkasen hotellista TDU:n Expo -alueelle.
Tour Down Under on iso ja arvostettu tapahtuma Australiassa ja Adelaidessa. Näkymä Jussi Veikkasen hotellista TDU:n Expo -alueelle.

Australiassa ajettavassa Tour Down Underissa odotettiin kolmannen 143 kilometrin etapin tuovan jo esille ne pyöräilijät, jotka tulevat lopullisesti ratkaisemaan kuusietappisen kilpailun voiton. Ja etapilla olikin ratkaisun makua.

Tiukkaan nousuun päättyneen etapin voitti australialainen Rohan Dennis. Hän irtosi pienestä kärkiryhmästä noin puoli kilometriä ennen maalia ja ajoi selkeään voittoon. Australialaisten ja BMC -tallin menestystä täydensi upeasti nyt viimeisiä kisojaan ajava Cadel Evans. Pitkän uran tehnyt Evans nousi myös kokonaiskilpailussa johtajanpaidan ottaneen Rohan Dennisin jälkeen toiseksi.

Ennen loppuratkaisua etapilla nähtiin neljän ajajan irtiotto. Se pystyi ajamaan parhaimmillaan kolmen minuutin eron pääjoukkoon, mutta pääjoukko kontrolloi kilpailun tarkasti. Irtiottoryhmä alkoi pienentyä jo sadan kilometrin ajamisen jälkeen ja viimeinenkin mies ajettiin hyvissä ajoin kiinni ennen maalimäkeä.

Suomen Jussi Veikkasella kaksi ensimmäistä etappia menivät hyvin. Odotukset myös seuraaville etapeille olivat hyvät. Mutta toisin kävi. Veikkasen meno oli nihkeää ja hän ei pysynyt lopussa kärkiryhmissä. Tappiota tuli yli neljä ja puoli minuuttia ja etappisijoitus oli 100:s. Kokonaiskilpailussa hän putosi sijalle 71 (+ 4.44).

- Odotin eilisen hieman paremmalta tuntuneen päivän jälkeen parempaa. Ajatus oli, että olen tänään kokeilemassa maalimäkeä kärkiporukoissa, mutta toisin kävi. Olin aivan jalaton mies koko päivän. Vaikka vauhti oli lopussa melkoista ja lämpötilakin oli yli+30, niin parempaan olisi pitänyt pystyä, kertoi pettynyt Jussi Veikkanen.

- Meillä ei kukaan päässyt aivan kärkeen ja nyt tulee olemaan vaikeaa saada top10 –sijoitusta. Joka tapauksessa huomiselle tulee tapahtumaan taktiikan muutos. Katsotaan, toimivatko jalat silloin paremmin. Ainakin sääennusteissa on huomiselle on hieman viileämpää, joten se tuo vähän helpotusta, jatkoi Jussi Veikkanen.

- Kyllä tämä oli pettymyksen päivä. Nämä ovat niitä vuosia ja talvia, kun kuvittelee tehneensä kaiken hyvin ja uskaltaa itse odottaa jotain. Mutta sitten kaikki menee penkin alle. Ehkäpä pari viikkoa kovaa harjoitusta ennen tätä kisaa painaa vielä, pohdiskeli Veikkanen.

Seuraavaksi ajetaan 145 kilometrin etappi. Se sisältää mäkeä, mutta jossa myös tuulella saattaa olla merkitystä. Etapista ensimmäiset 40 kilometriä kulkevat lähellä meren rantaa.

Tulokset

Santos Tour Down Under (WT)

Etappi 3/6 Norwood - Paracombe 143 km

1     Rohan Dennis (Australia) BMC Racing Team 3.35.08     
2     Cadel Evans (Australia) BMC Racing Team + 0.03     
3     Tom Dumoulin (Hollanti) Team Giant-Alpecin s.a.          
4     Maxime Bouet (Ranska) Etixx - Quick-Step + 0.05     
5     Michael Rogers (Australia) Tinkoff-Saxo s.a.          
6     Richie Porte (Australia) Team Sky s.a.

100 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr + 4.34      

Tilanne 3/6 etapin jälkeen

1     Rohan Dennis (Australia) BMC Racing Team 10.17.06     
2     Cadel Evans (Australia) BMC Racing Team + 0.07     
3     Tom Dumoulin (Hollanti) Team Giant-Alpecin + 0.09     
4     Richie Porte (Australia) Team Sky + 0.15     
5     Jack Haig (Australia) UniSA-Australia s.a.     
6     Rubén Fernandez (Espanja) Movistar Team s.a.

71   Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr + 4.44