Jussi Veikkasen kilpailukausi avattu

18.1.2015

Maamme ainoa WordTour –ammattilainen Jussi Veikkanen avasi kilpailukautensa Australian Adelaidessa, jossa ajettiin 51 kilometrin People's Choice Classic –kriterium. Kilpailu ajettiin 1,7 kilometrin tasamaaradalla, jota reunusti kymmenien tuhansien katsojien joukko.

Kilpailu kuuluu Tour Down Under –etappiajoon eräänlaisena esittelykilpailuna. Sitä ei lasketa etappiajon tuloksiin.

Kovavauhtinen People’s Choice Classic sujui ennakko-odotusten mukaisesti kirimiesten joukkueiden kontrolloimana. Vaikka kilpailussa nähtiin pitkä irtiotto, sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kilpailu päättyi massakiriin, jossa vahvin oli saksalainen Giant-Alpecin kiritykki Marcel Kittel.

Suomen Jussi Veikkanen osoitti, että hänen jalkansa ovat valmiit uuteen kauteen. Veikkanen ajoi noin 130 ajajan joukon puolen välin alapuolella ensimmäiset 20 kierrosta. Sen jälkeen hän nousi joukon kärkeen viimeisen 10 kierroksen ajaksi auttamaan oman joukkueensa kirimiestä. Joukkueen vahvin kirijä Arnaud Demare ei osallistu vielä Australian kauden avaukseen, jota ihan kärkisijoista joukkue ei pääsyt taistelemaan. Tuloksena oli Lorenzo Manzinin 19. sija. Veikkanen oli 60:s samalla ajalla kuin voittaja Kittel.

Miesten etappiajo käynnistyy tiistaina 133 kilometrin etapilla.

Samaan aikaan miesten kilpailun kanssa käydään myös naisten etappiajoa. Mukana on suomalainen Laura Vainionpää. Ensimmäinen etappi lauantaina oli hänen osaltaan epäonninen teknillisten ongelmien vuoksi ja hän jäi noin neljä minuuttia. Sunnuntain kriterium sujui australialaisessa Total Rush Hyster –joukkueessa ajavalta suomalaiselta hyvin. Hän oli 35:s samalla ajalla kuin voittaja Australian Melissa Hoskins.

Tulokset

People’s Choice Classic 51 km (Adelaide, Australia)

1     Marcel Kittel (Saksa) Team Giant-Alpecin 1.02.41     
2     Juan Jose Lobato (Espanja) Movistar Team s.a.          
3     Wouter Wippert (Hollanti) Drapac Professional Cycling s.a.          
4     Chris Sutton (Australia) Team Sky s.a.          
5     Heinrich Haussler (Australia) IAM Cycling s.a.          
6     Gianni Meersman (Belgia) Etixx - Quick-Step s.a.          
7     Rudiger Selig (Saksa) Team Katusha s.a.    
8     Samuel Dumoulin (Ranska) AG2R La Mondiale s.a.          
9     Mark Renshaw (Australia) Etixx - Quick-Step s.a.          
10     Greg Henderson (Uusi Seelanti) Lotto-Soudal s.a.

60    Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ s.a