TWD-Länkeniin kaksi uutta nuorta pyöräilijää

18.11.2014

Viime vuosien maamme menestyksekkäimpään miesten maantiepyöräilyjoukkueeseen TWD-Länkeniin siirtyy kaksi uutta nuorta ajajaa. Lahtelaisjoukkueeseen siirtyvät Tainionkosken Tähdestä 21-vuotias Juho Hänninen ja Cyclo Visionista 23 -vuotias Henri Salo.

Molemmat pyöräilijät ovat vielä hyvässä kehitysvaiheessa ja heillä on halu kehittyä. He näkivät TWD-Länkenin olevan heille hyvä paikka päästä uralla eteenpäin.

- Olen ajanut ensisijaisesti maastossa, mutta viime kaudella siirryin entistä enemmän maantielle. Ajomotivaatio ja kehittymisenhalu nousivat huimasti ja oli aika ottaa askel eteenpäin. Siirtyminen uuteen seuraan tarjoaa uusia haasteita ja hyvät mahdollisuudet kehittyä. Lähden innolla uuteen kauteen ja uskon, että minulla on paljon annettavaa joukkueelle, kertoi Juho Hänninen.

- TWD-Länken on ehdottomasti Suomen kärkiseura ja olen todella ylpeä voidessani olla osa menestynyttä joukkuetta. Olen pyrkinyt kehittymään pyöräilijänä ja nyt minulla on mahdollisuus ottaa taas yksi askel eteenpäin. Uskon, että TWD-Länkenin kilpailuohjelma tuo sen lisän, mitä kaipaan. Tähtäin on ammattilaisuudessa, kertoi Henri Salo

- Meille oli tänäkin vuonna monta uutta halukasta, mutta päädyimme oman fokuksemme mukaisesti näihin kahteen nuoreen pyöräilijään. Tarkoituksemme on edelleen kehittää nuoria niin, että heillä olisi valmiudet siirtyä eteenpäin ulkomaalaisiin joukkueisiin. Uskomme, että Juho ja Henri omaavat sellaisen potentiaalin, että heilläkin on hyvä mahdollisuus edetä urallaan, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

TWD-Länkenin kokoonpanossa tapahtuu joitakin muitakin muutoksia. Aikaisemmin uutisoitiin Samuel Pökälän siirtymisestä Ranskaan. Myös muiden ajajien siirtomahdollisuuksia vielä selvitellään. Nuori lupaus Mikko Paajanen päätti lopettaa pyöräilyuransa. Ammattilaistallipaikkaa tavoitellut Mikko Paajanen ei onnistunut löytämään haluamaansa paikkaa eikä halunnut enää yrittää ja siirtyi opiskelijaksi tähtäimessä merikapteenin ammatti. Muilta osin joukkue pysyy ennallaan.