Samuel Pökälä ranskalaiseen amatööritalliin

24.10.2014

TWD-Länkenin Samuel Pökälä (24) siirtyy ranskalaiseen VC Pays de Loudéac –amatööritalliin ensi vuoden alusta. Bretagnessa toimiva talli on toisen divisioonan joukkue, jonka tavoitteena on nousta ensimmäiseen divisioonaan.

Joukkue ajaa UCI:n 1.2 ja 2.2 –kategorian kilpailuja, Ranskan cupin kilpailuja sekä muita kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja. VCP Loudéac saavutti tänä vuonna 11 voittoa. Siinä on ajanut tänä vuonna edellisen vuoden Sojasun –tallin ammattilainen Etienne Tortelier ja Ranskan U23 –mestaruuskilpailujen hopeamitalisti maantieltä.

Samuel Pökälä onnistui mainiosti edellisenä sunnuntaina Ranskassa Les Herbiersissä ajetussa ammattilaisten Chrono des Nations –kipailussa sijoittumalla 11:nneksi. Tämä vakuutti VCP Loudéacin johdon ja sopimus syntyi nopeasti.

- Kun nyt syntyi tällainen mahdollisuus, niin siihen oli tartuttava. Joukkueen ohjelma on sellainen, että minulla on mahdollisuus antaa näyttöjä seuraavia siirtoja varten. Tästä tilaisuudesta haluan kiittää Jussi Veikkasta, joka löysi tämän paikan. Ja kiitos myös Joona Laukalle, joka auttoi viime viikonvaihteessa ja sen jälkeen sopimusasioissa, kertoi Samuel Pökälä.

- Tämä oli hyvä ratkaisu Samuelille. Hyppy suoraan ammattilaiseksi on erittäin vaikea. Nyt Samuel on lähellä päättäjiä ja se on hänestä itsestään kiinni, miten tulevaisuus rakentuu. Hänellä on vielä hyvin lyhyt historia maantiepyöräilyssä, mutta nousu on ollut huikea. Hän ajoi ensimmäisen maantiepyöräilykilpailunsa keväällä 2012. Sen jälkeen hän on voittanut jo kaksi miesten aika-ajon Suomen mestaruutta ja oli viime vuonna pronssilla miesten SM-maantiellä, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

Samuel Pökälä on Asikkalasta kotoisin ja opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa. Pyöräsuunnistusta huipputasolla aikaisemmin harrastanut Pökälä on ajanut TWD-Länkenissä koko maantieuransa ajan. Häntä valmentaa Mika Tervala.