Jussi Veikkanen uusi ammattilaissopimuksensa FDJ:n kanssa

8.9.2014


Suomen ainoa korkeimman ammattilaistason World Tourin pyöräilijä Jussi Veikkanen on tänään allekirjoittanut Pariisissa vuoden mittaisen jatkosopimuksen nykyisen joukkueensa FDJ.fr:n kanssa. Tämä on 33 -vuotiaalle lahtelaiselle jo 10. vuosi ranskalaistallissa ja kaiken kaikkiaan 11. ammattilaisvuosi. Vuonna 2011 hän ajoi vuoden belgialaisessa Omega Pharma – Lotto –tallissa.

FDJ on menestynyt tänä vuonna hyvin. Sillä on tällä kaudelta jo 22 voittoa. Suurin osa voitoista on tullut kahden kovan kirimiehen Nacer Bouhannin ja Arnaud Démaren toimesta. Bouhanni vaihtaa kuitenkin ensi kaudeksi toiseen ranskalaistalliin. Jussi Veikkanen on ollut monessa kilpailussa yhtenä avaintekijänä menestyksen takana.

- Kyllä tämä oli minun halujen ja tavoitteiden mukainen sopimus. Ja hyvä, että pääsimme sopimukseen hyvissä ajoin ennen tämän kauden päättymistä. Tästä pitää kiittää myös Joona Laukkaa. Hän teki jatkosopimukseni eteen hyvää työtä. Viihdyn erinomaisesti FDJ:ssa. Roolini on hyvin samantyyppinen kuin tänäkin vuonna. Kuten meidän joukkueen nuoret ovat halunneetkin, tuon kokemusta joukkueeseemme. Oma motivaatio on edelleen hyvä, vaikka tässä on jo yli 10 vuotta poljettu ammattilaisena, kertoi Jussi Veikkanen.

- Vaikka Nacer siirtyy meiltä pois, niin uskomme tekevämme myös ensi vuonna hyvää tulosta. Ohjelmamme jopa täsmentyy, kun se rakennetaan yhden kirimiehen varaan, jatkoi Jussi Veikkanen.

Jussi Veikkanen edustaa kotimaassaan TWD-Länkeniä. Hän voitti tänäkin vuonna maantiepyöräilyn Suomen mestaruuden. Se oli hänelle jo seitsemäs.

Veikkasen tämän kauden ohjelmassa on mm. ensi viikolla Kanadassa ajettavat kilpailut. Hän matkustaa Pariisista Kanadaan tiistaina.

FDJ:n yhtenä sponsorina on ollut vuodesta 2012 asti suomalainen urheilu- ja vapaa-ajan vaatemerkki Icepeak.  Myös FDJ:n ja Icepeakin yhteistyöstä on tehty jatkosopimus. Nyt sovitun mukaan yhteistyö jatkuu vuosina 2015 – 2016.