Samuel Pökälä paikkasi joukkuekavereidensa epäonnen ja otti voiton

24.8.2014


TWD-Länkenin Samuel Pökälällä oli joukkuekavereidensa kannalta onnea ja hyvät jalat, kun hän pystyi puristamaan lopussa voittoon Tallinnassa ajetussa 111 kilometrin Fakto Auto Tallinn -maantiekilpailussa.

Kilpailu lähti TWD-Länkeniltä hyvin liikkeelle, kun noin 10 kilometrin kohdalla Jesse Kaislavuo iski irtiottoon virolaisajajan kanssa. Irtiottoon liittyi 25 kilometrin jälkeen muut Kaislavuon joukkuetoverit Samuel Pökälä, Roope Nurmi ja Oskari Vainionpää sekä seitsemän muuta ajajaa. 12 ajajan kärkiryhmä piti hyvää vauhtia yllä, kunnes 10 kilometriä ennen maalia Oskari Vainionpää iski irti. Virolaisajajat eivät kuitenkaan laskeneet lahtelaista karkuun ja hän tuli kiinniajetuksi.

Kun irtiottoja ei enää lopussa syntynyt, päätti TWD-Länken ajaa voittoa kirimiehelleen Roope Nurmelle. Kirijuna oli vetämässä Nurmea voittoon, mutta 200 metriä ennen maalia tiukassa S-mutkassa, märällä ja liukkaalla virolaisasvaltilla Nurmi ajautui täydessä vauhdissa päin mellakka-aitaa. Hän lensi pyörineen aidan yli. Ja matka katkesi muutamaksi minuutiksi siihen. Onneksi Nurmen takana Samuel Pökälä pysyi radalla ja pystyi puristamaan voittoon ennen kilpakumppaneitaan.

Roope Nurmi selvisi kuin ihmeen kaupalla hurjasta voltistaan vain ranteen hiusmurtumalla. Hän pystyy jatkamaan loppukauttaan viikon tauon jälkeen.

Samuel Pökälälle tämä oli tällä kaudella jo kolmas voitto Virossa. Kerran hän joutui taipumaan toiseksi.
Epäonnekasta TWD-Länkeniä lämmitti Pökälän voiton lisäksi Fakto Auto Tallinn –kilpailun joukkuekilpailun voitto.

Tulokset

Fakto Auto Tallinn Rahvasõit 111 km (Tallinna)


1     Samuel Pökälä TWD-Länken 2.42.00
2    Janar Juss (Viro) Jalgrattaklubi Viko s.a.
3    Allar Karu (Viro) Peloton Scott s.a.
4    Peeter Pung (Viro) s.a.
5    Teemu Hämäläinen (Suomi) KoPy s.a.
6    Martins Savicks (Latvia) Alfa Baltic s.a.
7    Oskari Vainionpää TWD-Länken s.a.

11    Jesse Kaislavuo TWD-Länken + 2.51
15    Roope Nurmi TWD-Länken + 3.21