Jukka Vastaranta polki Merida MTB Finlandian voittoon

10.8.2014

Maastopyöräilyammattilainen Jukka Vastaranta polki Hollolassa Salpausselän maastoissa ajetun 70 kilometrin Merida MTB Finlandia –maastopyöräilyn. 24. kerran järjestetty tapahtuma ajettiin tänä vuonna helteisessä säässä ja kuivassa maastossa

Jukka Vastaranta karkasi muilta jo ensimmäisellä 35 kilometrin kierroksella yhdessä veljensä Mikon kanssa. Kaksikko oli aivan omaa luokkaansa ja loppunousussa Jukka oli vahvempi ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä. Kolmanneksi polkenut Samuli Saarela jäi noin kahdeksan ja puoli minuuttia.
Yksi ennakkosuosikeista, viime vuoden voittaja Samuel Pökälä kärsi kaksi rengasrikkoa jo ensimmäisellä kierroksella ja hän joutui toisen rengasrikon jälkeen talutushommiin.

- Tarkoitus oli, että ensimmäinen kierros mennään porukassa ja sen jälkeen yritetään vähän enemmän. Mutta kun oli hyvää polkumäkeä ylös ja alas, niin porukka jäikin ja vain Mikko tuli mukana. Tasaisilla tieosuuksilla tuli ajettua kovempaa ja eroa näytti tulevan mukavasti. Reittihän oli minun mieleen, oikein mukava kisa, sanoi Jukka Vastaranta, joka voitti edellisen kerran Finlandian vuonna 2010.

Naisten ykköseksi polki Sonja Kallio yli kahdeksan minuutin erolla Mira Orell-Sipposeen. Miesten puolimatkan eli 35 kilometrin voittaja oli vielä juniori-ikäinen Sasu Halme. Hän voitti kokeneen Sami Hiltusen noin kahdella ja puolella minuutilla. Miesten 45 –sarjan ykkönen oli Hollolan Mika Tervala.

Finlandia maastopyöräily keräsi taas alun neljättäsataa osanottajaa, joista suurin osa oli liikkeellä kuntoilumielellä.