24. Merida MTB Finlandia poljetaan hellesäässä sunnutaina

9.8.2014

Maamme vanhin maastopyöräilyn massatapahtuma Merida MTB Finlandia ajetaan nyt jo 24. kerran. Hollolan Messilässä kilpailukeskusta pitävä ja Salpausselän maastoissa kiertävä tapahtuma ajetaan tällä kertaa helteisessä säässä. Ennusteiden mukaan helleraja +25 rikkoontuu, mutta kuitenkaan huippuhelteitä ei ole ennusteiden mukaan tulossa. Kahden edellisvuoden märästä ja kuraisesta kelistä ei ole nyt tietoakaan.

Tapahtuman päälähtöön, miesten 70 kilometrille on tulossa mukaan maamme tämän hetken kovin maastopyöräilynimi Jukka Vastaranta. Ammattilaisena polkevaa Vastarantaa yrittää haastaa nykyään enemmän asvalttiteillä polkeva TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Pökälä on viime vuoden voittaja. Vastaranta voitti Finlandian viimeksi vuonna 2010.

Merida MTB Finlandia on huipuista huolimatta kuntopyöräilytapahtuma. Suurin osa tapahtumaan osallistuvista ajavat yhden pitkän kierroksen eli 35 kilometriä. Tapahtumassa on myös lasten Hobby –startti, jossa lapset kiertävät lyhyehköä kierrosta kilpailukeskuksen lähiympäristössä.

Lopullinen osallistujamäärä selviää lauantai-iltapäivän ja sunnuntaiaamun jälki-ilmoittautumisten jälkeen, mutta osanottajamäärä ei nouse huippuvuosien 600 pyöräilijään. Mm. monet virolaispyöräilijät ovat jääneet pois, koska heillä on iso maastopyöräilytapahtuma viikonloppuna Otepäässä.

Tapahtuma alkaa Messilässä kello 11 Hobby –sarjalla ja jatkuu klo 12 päälähdöllä. 70 kilometrin kärki on maalissa vajaan kolmen tunnin ajamisen jälkeen.