Veikkanen ja Pökälä vahvimmat Ahvenistolla

23.6.2014

Leijona GP:n kärkikaksikko. Jussi Veikkanen (vasemmalla) ja Samuel Pökälä.
Leijona GP:n kärkikaksikko. Jussi Veikkanen (vasemmalla) ja Samuel Pökälä.

Italian ympäriajon ajanut Jussi Veikkanen on palannut kovan kolmiviikkoisen kilpailun jälkeen harjoittelun pariin. Siihen liittyen ja toisaalta tulevia Suomen mestaruuskilpailuja ajatellen hän osallistui Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradalla ajettuun Suomen maatiepyöräilycupin osakilpailuun.

Veikkanen osoitti ammattilaisen kovuutta kilpailussa, jossa kierrettiin noin 2,7 kilometrin moottorirataa 25 kertaa. Radan terävät nousut erottivat kovakuntoisimmat. Kun kilpailusta oli ajettu muutama kierros, kärkeen muodostui kuuden ajajan irtiotto, jossa olivat mukana Veikkasen lisäksi TWD-Länkenin ajajista Samuel Pökälä, Ben Carman ja Mikko Paajanen sekä nuori Sasu Halme (Korson Kaiku) ja parin vuoden takainen Suomen mestari Jarkko Niemi (Chebici Isku).

Matkan edistyessä kärjessä olivat Veikkanen, Pökälä, Carman ja Halme. Muutama kierros ennen maalia Jussi Veikkanen ja Samuel Pökälä repäisivät irti muista ja ratkaisu voitosta jäi seurakaverusten väliseksi. Maalinousuun molemmat tulivat vielä yhdessä, mutta jyrkässä lopputöppyrässä Veikkanen oli vahvempi. Pökälä sijoittui toiseksi. Kärkikaksikon takana Sasu Halme kukisti Ben Carmanin. Heidän takanaan TWD-Länkenin Mikko Paajanen oli puolestaan vahvempi kuin seurakaveri Oskari Vainionpää.

- Olen hiihtänyt täällä moottoriradalla kilpaa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun kilpailin pyörällä Ahvenistolla. Tämä kisa osui hyvään paikkaan ensi viikonloppua ajatellen. Vaikka matka oli lyhyt, se oli riittävän kova. Lyhyellä radalla tiukat nousut olivat jatkuvasti edessä. Nousumetrejäkin tuli yli 700. Mukava kilpailu ja mukava ajaa suomalaisseurani poikien kanssa, kertoi Jussi Veikkanen.

Tulokset

Leijona GP, Ahvenisto, Hämeenlinna

M-Elite 69 km (25 krs)

1    Jussi Veikkanen TWD-Länken /FDJ.fr 1.43.44
2    Samuel Pökälä TWD-Länken 1.43.51
3    Sasu Halme KorsKa 1.44.49
4    Ben Carman (Australia) TWD-Länken 1.44.52
5    Mikko Paajanen TWD-Länken     
6    Oskari Vainionpää TWD-Länken     

15     Dylan Newbery (Australia) TWD-Länken  
17     Jesse Kaislavuo TWD-Länken