Samuel Pökälä jälleen voittoon Virossa

16.6.2014

TWD-Länkenin Samuel Pökälä ajoi kaksi viikkoa sitten Tarton Rattarallin voittoon. Nyt sunnuntaina hän pystyi jälleen voittoon Virossa, kun Tallinnan lähistöllä Tabasalussa ajettiin 106 kilometrin kilpailu. Jos Tarton kilpailussa Pökälä oli vahva, niin nyt hän oli vielä vahvempi. Virolaisilla kilpakumppaneilla ei ollut mitään mahdollisuutta Pökälää vastaan. Yli 45 kilometrin keskituntinopeudella ajettu 106 kilometrin kilpailu päättyi Pökälän soolovoittoon.

Kun kilpailusta oli ajettu reilu 10 kilometriä, Pökälä iski ensimmäisen kerran karkuun. Se yritys ei tuottanut tulosta. Muutaman kymmenen kilometriä myöhemmin Pökälä oli uudelleen kolmen miehen irtiotossa. Ryhmä kasvoi vielä kahdella ajajalla. Se sai parhaimmillaan eroa takaa ajavaan pääjoukkoon minuutin verran. Kun ryhmä kasvoi vielä kahdella kovalla ammattilaisnimellä, vastikään ranskalaisen Cofidis –tallin kanssa hyvän jatkosopimuksen kirjoittaneella Gert Jõeäärillä ja ranskalaisessa continental –tallissa ajavalla Alo Jakinilla, uskottiin ratkaisun tapahtuneen. Pääjoukko oli kuitenkin toista mieltä ja karkulaiset ajettiin kiinni. Kun kilpailuista oli jäljellä reilu 30 kilometriä, kärkeen muodostui 10 ajajan ryhmä. Ja jälleen Samuel Pökälä oli irtiottoryhmässä. Se sai kasvatettua eroa takaa tuleviin minuutin luokkaan. Pääjoukko ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut riittävän kovaa vetoa ja kärkiryhmä oli menossa voittoon.

Kun kilpailusta oli jäljellä neljä kilometriä, Samuel Pökälä päätti ratkaista kilpailun. Hän iski yksin irti. Irtiotto piti maaliin asti ja hän pystyi tulettamaan voittoaan pari sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen virolaiseen Silver Schultziin.

- Olin aamulla kahden vaiheilla. Minulla oli nuhainen olo ja kurkku oli karhea. Mutta päätin lähteä kisaan mukaan. Kunto on hyvä ja kun nyt onnikin oli kaikin puolin minun puolella, niin tulos oli hyvä. Tosin jalat olivat viimeisillä kilometreillä hapoilla, mutta pystyin puristamaan loppuun asti, kertoi Samuel Pökälä.

TWD-Länkenin kuuden miehen joukkue ajoi muutenkin mukavasti. Se sai voiton myös joukkuekilpailussa, johon laskettiin mukaan neljän parhaan ajajan sijoitukset.