Manninen Porvoon Ajon voittajaksi – Samuel Pökälä toinen

8.6.2014

86. kerran ajettu Porvoon Ajo oli jälleen maineensa veroinen. Porvoossa ei tule sattumavoittajaa. Voiton eteen on tehtävä rajusti töitä ja vain todella kovakuntoinen voi sen voittaa. 170 kilometrin matka, vaihteleva maasto ja loppukierrokset erottavat jyvät akanoista. Tänä vuonna Porvoon Ajojen voittajaksi seppelöitiin porilainen Matti Manninen, joka kukisti maalinousuun ajetussa loppukirissä TWD-Länkenin Samuel Pökälän.

Kolme ensimmäistä tuntia ajettiin melko rauhallisesti odottaen matkan etenemistä. Kun viimeinen tunti alkoi, ennakkosuosikit aloittivat oman kisansa. Kärkeen muodostui yhdeksän ajajan ryhmä, jossa olivat mm. Manninen, Pökälä, Mikko Paajanen, Ben Carman ja Marek Salermo. Salermo on voittanut Porvoon Ajon kahdesti.

Yhdeksän ajajan kärkiryhmä pieneni loppukierroksilla kolmeen. Kärkeen jäivät Matti Manninen, Samuel Pökälä ja Mikko Kejo. Manninen kokeili jo muiden voimia viimeiselle kierrokselle lähtiessä, mutta hän ei saanut vielä ratkaisua aikaan. Kun vajaa viiden kilometrin kierrokselta tultiin loppukiriin, Samuel Pökälä avasi kirin, mutta Manninen pystyi vastaamaan ja ohitti Pökälä ennen maalia. Ruotsissa Bliz-Merida –amatöörijoukkueessa ajava kovakuntoinen Manninen sai näin nimensä niiden kovien pyöräilijöiden joukkoon, jotka ovat pystyneet voittamaan Porvoon ajon.

Kilpailun kolmanneksi polki hyvän päivätyön tehnyt Mikko Kejo. Yhdeksän ajajan irtiottoryhmässä polkenut TWD-Länkenin Roope Nurmi vei kakkosryhmän kirin ja oli näin neljäs. TWD-Länkenin hyvää päivää täydensi Mikko Paajanen seitsemännellä sijalla.

Tulokset

86. Porvoon Ajo

Miehet 170 km

1  Matti Manninen Koiviston Isku/Blizz-Merida  4.04.54
2  Samuel Pökälä TWD-Länken s.a.
3  Mikko Kejo Finnfalz-rush racing s.a.
4  Roope Nurmi TWD-Länken 4.05.59
5  Henri Salo Finnfalz-rush racing s.a.
6  Marek Salermo  Akilles s.a.
7  Mikko Paajanen TWD-Länken s.a.
8  Henri Järvinen Finnfalz-rush racing 4.07.41
9  Juhana Hietala CCH - Kivenlahden pyörähuolto 4.07.48
10  Hiski Kanerva CCH - Kivenlahden pyörähuolto s.a.