Fellmanin ajoissa kotijoukkueen kaksoisvoitto

7.6.2014

Lahdessa ajettu perinteinen korttelikilpailu Fellmanin ajot päättyi kotijoukkueen TWD-Länkenin kaksoisvoittoon. Voiton ratkaisut tapahtuivat yllättäen jo ensimmäisellä kierroksella, kun kaksikko Mikko Paajanen – Samuel Pökälä iski karkuun muita.

Yhden tunnin ja viisi 1300 metrin kierrosta kestänyt kilpailu meni muutenkin TWD-Länkenin tahdittamana. Kun kärkikaksikko ajoi tasaisesti karkuun, pääjoukon yksittäiset yritykset tulivat torjutuiksi muiden TWD-Länken -ajajien toimesta. Paajanen – Pökälä olisi saanut ajettua pääjoukon kierroksella kiinni, mutta sitä he eivät halunneet tehdä, koska silloin koko joukko olisi kamppaillut välikiripalkinnoista. Nyt kaksikko keräsi kaikki kahdeksan välikiriä omaan pussiinsa.

Kun kilpailusta oli jäljellä viimeiset viisi kierrosta, pääjoukosta irtosi TWD-Länkenin nuori Oskari Vainionpää. Hän oli pitkään kiinni kolmannessa tilassa, mutta pääjoukosta irtosi vielä norjalainen Jonas Orset. Hän saavutti viimeisellä kierroksella Vainionpään ja jätti tämän loppukirissä. Orset oli kolmas ja Vainionpää neljäs. TWD-Länkenin menestystä täydensi vielä australialaisvahvistus Ben Carman ajamalla viidenneksi.

Kilpailun alun pienestä sateesta huolimatta tapahtuma keräsi mukavan määrän pyöräilyn ystäviä kannustamaan kilpailijoita.

Kotimaiset kilpailut jatkuvat sunnuntaina Porvoossa, jossa ajetaan kotimaisen pyöräilyn kuningaskilpailu  86. Porvoon Ajo.

Tulokset

Fellmanin ajot, Lahti

Korttelikilpailu 1 tunti ja 5 kierrosta

1  Samuel Pökälä TWD-Länken 1.12.01
2  Mikko Paajanen TWD-Länken s.a.
3  Jonas Orset (Norja) China Wuxi Jilun Cycling 1.12.48
4  Oskari Vainionpää TWD-Länken s.a.
5  Ben Carman (Australia) TWD-Länken s.a.
6  Pavel Sveshnikov (Venäjä) Team Velosport 1.12.55
7  Jesse Virtanen Turun Urheiluliitto s.a
8  Jesse Kaislavuo TWD-Länken s.a
9  Denis Skachek (Venäjä) Team Velosport s.a.
10 Jarkko Niemi Chebici-Isku s.a

Täydelliset tulokset>>>