Vahvoja perinteitä ylläpidetään - Fellmanin ajot lauantaina

5.6.2014

Yksi suomalaisen pyöräilyn vanhemmista kilpailutapahtumista, Fellmanin ajot on jälleen lauantaina. Jo 30 –luvulla alkanut tapahtuma kiertää Fellmanin puiston ympäristön katuja. Kilpailu käydään koko 2000 –luvun käytössä olleella formaatilla. 1300 metrin rataa kierretään yksi tunti ja viisi kierrosta. Vauhti taataan kahdeksalla välikirillä, joista kilpailijat saavat tiedon kellonsoitolla.

Tämänvuotinen kilpailu on kerännyt jälleen noin 60 ajajaa tavoittelemaan Fellmanin voittoa. Fellmanin voitto on TS-korttelin, Pyynikki GP:n ja Porvoon ajon ohella kaikkien suomalaisten kilpapyöräilijöiden himoitsema. Kilpailu tulee olemaan kova. Sen takaavat muutamat vahvat joukkueet, kuten kotijoukkue TWD-Länken ja Porvoon Akilles. Näiden ohella yksittäiset ajajat yrittävät käyttää vahvojen joukkueiden vanavedessä tilaisuutta hyväkseen.

TWD-Länkenin joukkueessa ajavat mm. kortteliajon Suomen mestari Sami Tiainen, viime sunnuntaina Tarton Rattarallin voittanut Samuel Pökälä, viisi UCI -pistettä Viron ammattilaisetapeilla viikonloppuna saanut Mikko Paajanen ja seuran nuoret australialaiset Ben Carman ja Dylan Newbery. Lisäksi joukkueessa ajavat viime vuonna TS-korttelin voittanut Risto Aaltio, Tour of Estonian ensimmäisellä etapilla yhdeksänneksi polkenut Roope Nurmi ja nuoret Arno Hämäläinen ja Oskari Vainonpää sekä yhdistetystä pyöräilyyn vaihtanut Jesse Kaislavuo. Ilari Kahila, joka voitti tänä vuonna TS-korttelin Turussa, loukkaantui viime viikonvaihteessa BMX-radalla ja hänen osallistumisensa on epävarmaa.

Porvoon Akilleksen vahvassa joukkueessa ajaa mm. Marek Salermo, joka löi Pyynikki GP:n loppukirissä Samuel Pökälän ja otti jo neljännen Pyynikin voittonsa. Toinen vahva ennakkosuosikki Fellmanin voittajaksi on porilainen Matti Manninen, joka ajaa ruotsalaisessa Bliz-Merida –joukkueessa. Kilpailun ulkomaalaiset ovat kysymysmerkkejä, mutta mm. norjalainen Jonas Orset saattaa olla kova kortteliajaja. Samoin hollantilainen Tijl Van Der Steeg. Korttelikilpailun luonteeseen kuuluu, että joukosta voi nousta myös musta hevonen, joka pesee ennakkosuosikit.

Kilpailu alkaa kello 15 ja yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.