Samuel Pökälä ajoi ensimmäisen suomalaisvoiton Tarton Rattarallissa

1.6.2014

TWD-Länkenin Samuel Pökälällä oli huonoa onnea Tour of Estonian toisella etapilla Tartossa lauantaina. Rengasrikko pahassa vaiheessa pilasi hänen mahdollisuutensa. Häntä on muutenkin vaivannut kevään tärkeissä kilpailuissa epäonni ja hyvässä kunnossa oleva Pökälä on joutunut katselemaan kilpailujen ratkaisuja radan sivusta.

Onni kuitenkin kääntyi sunnuntaina, kun Tartossa oli vuorossa 135 kilometrin maantiekilpailu Tarton Rattaralli. Rattaralliin osallistuivat monet samat joukkueet, jotka olivat olleet mukana Tour of Estoniassa.

Pökälä pääsi mukaan noin 30 ajajan irtiottoon, joka lähti irti noin 40 kilometriä ennen maalia. Reitin loppuosan vastatuuli ei houkutellut yksittäiseen irtiottoon, mutta Pökälä sai loppukilometreille mukaansa kaksi virolaista ajajaa Hanno Puun ja Ivo Suuren. Kolmikko tuli loppusuoralle yhdessä, mutta harkiten ajanut Pökälä pystyi kukistamaan helposti kirissä kilpakumppaninsa.

- Jo oli aikakin onnistua. Kevään tärkeät kilpailut ovat olleet minulle epäonnisia, mutta nyt onni kääntyi.
Kunto on hyvä, mutta mahdollisuudet ovat valuneet käsistä. Tämä voitto pönkittää mukavasti itsetuntoa. Varsinkin kun kukaan suomalainen ei ole täällä pystynyt aikaisemmin voittamaan, kertoi Samuel Pökälä.