Mikko Paajanen ajoi UCI-pisteille Viron ammattilaisetapeilla

1.6.2014

TWD-Länkenin Mikko Paajasen aktiivinen ajaminen Viron ammattilaisetappiajossa Tour of Estoniassa palkittiin viidellä UCI –rankingpisteellä. Paajanen sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 11.

Kahden päivän ja kahden etapin kilpailuun oli osallistumisoikeus ammattilaisjoukkueilla ja maajoukkueilla. Paajanen ajoi Suomen maajoukkueessa kuten hänen seurakaverinsa TWD-Länkenistä Samuel Pökälä, Roope Nurmi ja Oskari Vainionpää.

Ensimmäinen etappi 190 km Tallinnasta Tarttoon päättyi massakiriin, jossa nopein oli romanialainen Eduard Grosu. Suomalaiset Roope Nurmi ja Matti Manninen sijoittuivat avausetapilla hienosti kymmenen parhaan joukkoon. Nurmi oli yhdeksäs ja Manninen 10:s.

Toinen 150 kilometrin etappi ajettiin vaativalla Tarton kaupunkiradalla. 12,5 kilometrin kierros sisälsi kaksi terävää nousua. Kilpailussa jo ensimmäisellä kierroksella syntyi 10 ajajan irtiotto, jossa oli mukana Mikko Paajanen. Ryhmä sai parhaimmillaan reilun kahden minuutin eron pääjoukkoon. Takaa-ajon aloitti Synergy Baku Cycling Project –joukkue, joka ei ollut saanut irtiottoon yhtään ajajaa. Takaa-ajo onnistui ja irtiotto ajettiin kiinni neljä kierrosta ennen maalia.

Loppukierroksille lähti vielä kahden ajajan irtiotto, joka ajettiin kiinni juuri ennen maalia. Toisenkin etapin voitti Eduard Grosu ja hän vei näin myös kokonaiskilpailun voiton.

Mikko Paajanen tuli maaliin sijalla 31 samalla ajalla kuin voittaja. Paajanen oli kuitenkin onnistunut irtioton aikana saamaan kireistä hyvityssekunteja niin, että hän nousi lopputuloksissa 11:nneksi ja sai näin viisi tärkeää UCI –pistettä.

- Tähän pitää olla tyytyväinen. Meillä oli edellisenä päivänä hieman vastoinkäymisiä ja valmistautuminen ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta päätin iskeä heti ensimmäiseen irtiottoon. Se ei ollut kaikilta osiltaan tarvittavan vahva ja toisaalta siitä puuttui Bakun ajaja. Mutta onneksi jäi voimia vielä loppukierroksille pääsin maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Pisteitä tultiin tänne hakemaan ja nyt niitä tuli, kertoi Mikko Paajanen.