TWD-Länken otti kolmoisvoiton maantiecupin etappiajossa

26.5.2014

TWD-Länkenin vahva miehistö jatkoi hyvin kotimaisten kilpailujen sarjaansa. Viikonloppuna ajetussa Suomen maantiepyöräilycupiin kuuluvassa etappiajossa Hausjärvellä joukkue otti kolmoisvoiton.

Kilpailu koostui 2,2 kilometrin prologista ja kahdesta etapista. Ensin ajettiin prologin jälkeen 75 kilometrin kilpailu ja seuraavana päivänä reilun 140 kilometrin kilpailu. Reitit kulkivat samoja teitä, joilla kisaillaan Suomen mestaruuksista kesäkuun lopulla.

Jo prologi näytti kilpailun kehittymisen suuntaa. Lahden Pyöräilijöiden vahva aika-ajaja Juho Saarinen oli nopein, mutta TWD-Länkenin Sami Tiainen jäi vain kaksi sekunnin kymmenystä. TWD-Länken sai 10 parhaan joukkoon kaikkiaan viisi ajajaa.

Ensimmäisen etapin ratkaisu tapahtui jo kisan alkupuolella. Kärkeen karkasi noin 15 ajajan ryhmä, jossa olivat mukana TWD-Länkenistä Mikko Paajanen, Ben Carman, Oskari Vainionpää sekä Dylan Newbery. Kärkiryhmään ei päässyt prologin voittaja Juho Saarinen eikä seitsemänneksi prologissa sijoittunut kovakuntoinen Porvoon Akilleksen Marek Salermo. Ryhmä sai pääjoukkoon yli kahden minuutin eron. Lopussa kärkiryhmästä karkasi TWD-Länkenin Dylan Newbery ja hän sai pidettyä kolmen sekunnin eron muihin. Kun hän sai vielä etappivoitostaan 10 sekuntia hyvitystä, hän nousi ensimmäisen päivän jälkeen kokonaiskilpailun kärkeen. Kun TWD-Länkenin Mikko Paajanen ja Ben Carman ajoivat myös hyvityssekunneille, niin joukkueella oli kolmoisjohto. Lisäksi nuori Oskari Vainionpää oli viidentenä ennen viimeistä etappia.

Päätösetappi (141 km) oli edellisen päivän kaltainen. Alkupuolella lähti jälleen noin 15 ajajan ryhmä. Kun tässä olivat mukana kaikki kokonaiskilpailun kärkinimet, niin pääjoukolla ei ollut kovin suurta intoa ryhtyä todelliseen takaa-ajoon. Ero kasvoi nopeasti noin 10 minuuttiin.

Kärkiryhmä pysyi hyvin koossa aivan loppuun asti, vaikka TWD-Länken yritti viiden ajajan voimin saada ratkaisua aikaiseksi. Kun sitä ei tullut, joukkue tyytyi varmistamaan kokonaiskilpailun sijoitukset. Etappivoitto meni Marek Salermolle, mutta TWD-Länken vei kokonaiskilpailun kolme ensimmäistä sijaa. Dylan Newbery oli ensimmäinen, Mikko Paajanen toinen ja Ben Carman kolmas. Joukkueen Oskari Vainionpää oli kuudes ja päätösetapin irtiotossa mukana ollut Ilari Kahila 10:s.