TWD-Länkenillä vuoden ensimmäinen SM-kilpailu viikonvaihteessa

16.5.2014

TWD-Länkenillä on edessään tämän vuoden ensimmäinen SM-kilpailu, kun lauantaina Tampereella ajetaan mestaruudet kortteliajossa.

Kilpailu ajetaan avoimen Killin Kaivin GP:n yhteydessä, joten myös TWL:n australialaisajajat Ben Carman ja Dylan Newbery pääsevät kisaan mukaan. Muut ajajat ovat: Ilari Kahila, Jesse Kaislavuo, Roope Nurmi, Mikko Paajanen, Samuel Pökälä, Sami Tiainen ja Oskari Vainionpää. Arno Hämäläinen ei starttaa tänä viikonloppuna.

SM-kortteli ajetaan Hervannassa 1,4 km:n tasamaaradalla, jota kierretään 43 kertaa. Miesten luokassa on vain noin 40 ajajaa, sillä moni maamme Elite –ajaja ei osallistu kilpailuun.

Sunnuntaina on vuorossa Pyynikillä ajettava perinteinen kierroskisa. Se tunnettiin aiemmin Rodendahl GP:na, nyt kilpailun nimi on Fuji-Peloton GP. Kilpailu käydään 3,4 kilometrin radalla, jota kierretään 20 kertaa. Rata on profiililtaan tiukka. Karkeasti ottaen puolet alamäkeä ja puolet ylämäkeä. Tämä kilpailu kiinnostaa SM-kilpailua enemmän, sillä lähtöviivalla on noin 70 ajajaa.

TWD-Länkenillä on tämä kotimaan viikonloppu ensimmäinen Tanskassa ja Ruotsissa ajettujen kilpailujen jälkeen. Joukkue ajoi vapun jälkeen Tanskassa kolme UCI Europa Tour 1.2 –kategorian kilpailua, joista kukin oli pituudeltaan 180 – 200 km. Joukkueesta näki, että se olisi tarvinnut huomattavasti enemmän pitkiä kovavauhtisia kilpailuja ennen Tanskaa. Kun lisäksi Samuel Pökälä sairastui ensimmäisen päivän jälkeen, joukkueen suoritus ei ollut vahva. Vain Mikko Paajasen viimeisen päivän kilpailu oli lupauksia antava.

Joukkue siirtyi Tanskan kilpailujen jälkeen Ruotsin puolella tarkoituksena valmistautua hyvin Upsalassa käytäviin kilpailuihin. Sateinen ja kylmä sää sotkivat ohjelmaa ja valmistautuminen ei onnistunut suunnitellusti.

Ruotsin Upsalassa 106. kerran ajetussa Scandinavian Race –kilpailussa (UCI Europa Tour 1.2) oli erinomainen tilaisuus ottaa sijoitus 1. – 8., joka olisi tuonut samalla UCI-pisteitä. Kilpailussa oli mukana alle 100 ajajaa ja monet Pohjoismaiset Continental –joukkueet olivat samaan aikaan ajamassa Norjassa.

Noin 190 kilometrin kilpailun kulku oli tänä vuonna poikkeava monen edellisen vuoden kilpailusta. Kilpailussa odotettiin aikaista irtiottoa, mutta sitä ei syntynyt. Koko kilpailu ajettiin kuitenkin n. 44 km:n keskituntinopeudella. Kilpailun loppupuolella syntyi yhdeksän ajajan irtiotto, joka meni osina maaliin asti. Kilpailun voitti tanskalainen 28 –vuotias Jonas Aaen (Riwal), joka on ajanut ennen tätä vuotta neljän vuoden ajan Saxo Bankin joukkueessa ProTour –tasolla.

Meidän Mikko Paajanen tuli maaliin pääryhmässä ja oli 24:s. Ben Carman oli 31:s. Mm. Samuel Pökälä joutui keskeyttämään. Hän kärsi rengasrikon kilpailun alkupuoliskolla ja joutui ajamaan koko 12 kilometrin kierroksen, ennen kuin pääsi takaisin ryhmään. Kun hän kärsi vielä toisen teknillisen ongelman, niin matka jäi valitettavasti kesken.

Upsalassa ajettiin vielä sunnuntaina Skandis GP. Kova kahden kilometrin rata pudotti miehiä toisensa jälkeen kisasta pois. Samuel Pökälä sitkeili pitkään kärkikahinoissa, mutta joutui taipumaan lopussa kärjen vauhdista ja oli 11:s. Jesse Kaislavuo ajoi tasaisen varmasti ja tuli maaliin kakkosryhmässä ollen 18:s.