Iso-Britannian Cummings nousi johtoon Välimeren ympäriajossa

15.2.2014

Välimeren ympäriajon toiseksi viimeisenä päivänä ajettiin kaksi etappia. Ensin aamupäivällä lyhyt 63 kilometrin maantiekilpailu ja iltapäivällä 18,2 kilometrin henkilökohtainen aika-ajo.

Aamunpäivän etappi päättyi massakiriin. Ja jälleen voittoon kiri saksalainen John Degenkolb. Se oli hänelle jo kolmas perättäinen etappivoitto. Jussi Veikkanen tuli maaliin isossa ryhmässä samalla ajalla kuin voittoja sijalla 106.

Iltapäivän aika-ajon reitti oli varsin raskas. Kaksi pitkää nousua eivät suosineet kovia tempojyhkijöitä. Voittoon polki BMC-tallin brittiajaja Stephen Cummings. Hän sai eroa neljä sekuntia toiseksi polkeneeseen itävaltalaiseen Trek –tallin Riccardo Zoldiin. Kolmas oli IAM-tallin tuore tulokas, ranskalainen Sylvain Chavanel. Hän jäi 10 sekuntia voittajalle. Nämä kolme muodostavat myös kokonaiskilpailun kärjen.

Jussi Veikkanen ajoi aika-ajon sijalle 93. Hän jäi Cummingsille reilun kaksi minuuttia. Veikkasen FDJ-joukkueen Jeremy Roy on 44 sekunnin päässä kokonaiskilpailun kärjestä.

Välimeren ympäriajo päättyy 192,7 kilometrin etappiin. Maali on legendaarisen Mont Faronin päällä. Tiukka loppunousu tulee ratkaisemaan tämänvuotisen voittajan.