Veikkanen jatkaa kauttaan Ranskassa – Välimeren ympäriajo käynnistyi

13.2.2014

Jussi Veikkanen aloitti kautensa tammikuussa Australiassa Tour Down Under –etappikilpailussa. Sen jälkeen hänen suunnitelmissa oli kauden jatkaminen Euroopassa helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Hänen joukkueensa FDJ tarvitsi kuitenkin kokenutta Veikkasta jo tänään käynnistyneessä neljän päivän ja viiden etapin Tour Mediterraneen –ajossa.

Tour Mediterraneenin ensimmäinen etappi saatiin ajaa hyvässä, mutta tuulisessa kevätsäässä. Etapilla oli pituutta 223, 5 kilometriä. Normaalin kaavan mukaan kärkeen muodostui viiden ajajan ryhmä. Sen sai eroa pääjoukkoon parhaimmillaan lähes kahdeksan minuuttia. Eroa ajettiin pääjoukon toimesta hyvissä ajoin kiinni, mutta se ei sujunut ongelmitta. Pääjoukko hajosi sivutuulessa vielä kahteen osaan, mutta tuli vielä ennen maalia ja massakiriä yhteen.

Etapin voitti saksalainen kirimies John Degenkolb ennen italialaista Danilo Napolitanoa. Veikkanen tuli maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Etapilta ei annettu kokonaiskilpailuun hyvityssekunteja.

Veikkasen joukkueen osalta etappi ei mennyt suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli auttaa joukkueen Anthony Rouxia hyvää etappisijoitukseen.

- Tämä oli tiukka aloitus Euroopan kisoihin. Maasto ei ollut kovin vaativa, mutta kova sivutuuli hajotti porukan osiin useampaan kertaan. Meillä on nyt kisassa hieman vajaatehoinen joukkue useiden loukkaantumisten ja sairastelujen takia. Siksi tämä päivä ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt on mentävä päivä kerrallaan ja katsottava mitä saadaan aikaan, kertoi Jussi Veikkanen.

Seuraavaksi ajetaan 170,6 kilometrin etappi. Myös se on profiililtaan hyvin vaihteleva. Viimeisen HC –nousun päältä on maaliin 25 kilometriä. Maali on nousussa.

Tulokset

Tour Méditerranéen, Ranska (2.1)

Etappi 1/5 Argelès-sur-Mer - Montagnac 223,5 km

1     John Degenkolb (Saksa) Team Giant-Shimano 5.34.01     
2     Danilo Napolitano (Italia) Wanty - Groupe Gobert s.a.          
3     Sonny Colbrelli (Italia) Bardiani CSF s.a.      
4     Manuel Belletti (Italia) Androni Giocattoli s.a.          
5     Benjamin Giraud (Ranska) La Pomme Marseille s.a.          
6     Cyril Gautier (Ranska) Team Europcar s.a.

80     Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr s.a.