Ulissi kiri etappivoiton Australiassa – Veikkanen samalla ajalla

22.1.2014

110.000 innokasta pyöräilyn ystävää oli katsomassa maalikaupunki Stirlingin katujen varsilla, kun italialainen 24-vuotias Diego Ulissi kiri vahvasti voittoon Tour Down Underin toisella 150 kilometrin etapilla.

Hän kukisti ensimmäisen etapin voittaneen ennakkosuosikin australialaisen Simon Gerransin pitkällä iskullaan. Gerrans on kuitenkin edelleen kokonaiskilpailun kärjessä seitsemän sekunnin erolla toiseksi nousseeseen Ulissiin.

Etappi käynnistyi irtiottoyrityksillä ja muutaman yrityksen jälkeen kärkeen pääsi sopiva kolmikko, jossa oli mukana myös ensimmäisellä etapilla pitkään karussa ajanut tasmanialainen Will Clarke. Kolmikko pieneni matkan varrella kaksikoksi, joka sekin ajettiin kiinni 20 kilometriä ennen maalia. Sen jälkeen oli vielä muutamia irtiottoyrityksiä, mutta kärkijoukkueiden kova veto piti irtiottoyritykset mahdottomina.

Jussi Veikkanen, joka ensimmäisellä etapilla kärsi yli kolarin seurauksena yli kahden minuutin tappion, oli toisella etapilla turvaamassa joukkueensa parhaiten kokonaiskilpailussa sijoittuneita ajajia. Tehtävä onnistui, vaikka kolareilta ei vältytty nytkään. Veikkasen joukkueen Anthony Roux ja Kenny Elissonde ovat kokonaiskilpailussa vain 21 sekunnin päässä Gerransista. He tulivat tänään Veikkasen tavoin maaliin samalla ajalla kuin voittaja Ulissi.

Kolmannen Tour Down Underin etapin pituus on 145 kilometriä. Etapin lopussa on ”Korkkiruuvinousu”. Sen päältä on maaliin vain hieman yli viisi kilometriä. Mikäli mielii hyvää kokonaiskilpailun tulosta, niin on oltava Korkkiruuvin päällä kärkiryhmässä.

Tulokset

Santos Tour Down Under, Australia

2/6 etappi Prospect - Stirling 150 km    

1     Diego Ulissi (Italia) Lampre-Merida 3.52.14     
2     Simon Gerrans (Australia) Orica-GreenEdge s.a.          
3     Cadel Evans (Australia) BMC s.a.          
4     Francesco Gavazzi (Italia) Astana s.a.          
5     Robert Gesink (Hollanti) Belkin s.a.          
6     Richie Porte (Australia) Team Sky s.a.

75 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ s.a.    

Tilanne 2/6 etapin jälkeen

1     Simon Gerrans (Australia) Orica-GreenEdge 7.12.31     
2     Diego Ulissi (Italia) Lampre-Merida + 0.07     
3     Andre Greipel (Saksa) Lotto-Belisol + 0.11     
4     Cadel Evans (Australia) BMC + 0.13     
5     Steele von Hoff (Australia) Garmin-Sharp s.a.          
6     Simon Geschke (Saksa) Giant-Shimano + 0.16

29 Anthony Roux (Ranska) FDJ + 0.21
52 Kenny Elissonde (Ranska) FDJ s.a.
75 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ + 2.38