Jussi Veikkanen juuttui kolariin ja menetti kaksi minuuttia

21.1.2014

Jussi Veikkasella oli huonoa onnea heti ensimmäisellä 135 kilometrin etapilla Tour Down Under –kilpailussa Australiassa. Hän jäi 14 kilometriä ennen maalia kolariin ja kärsi sen seurauksena yli kaksi minuuttia tappiota kärjelle.

Kilpailun alku lähti liikkeelle normaalin kaavan mukaan. Karkuun iski heti kaksi australialaista Will Clarke ja Neil van der Ploeg. He saivat hyvin televisioaikaa, mutta mitään mahdollisuutta heillä ei ollut etappivoittoon. Pääjoukko kontrolloi tarkasti, karkulaiset olivat reilun parhaimmillaan kolmen minuutin päässä. Heidät ajettiin kuitenkin kiinni 16 kilometriä ennen maalia.

Kilpailun ratkaisua yritettiin nousussa, joka oli 14 kilometriä ennen maalia. Sitä ennen ajettiin kuin olisi oltu loppukirissä. Kaikki pyrkivät nousemaan joukossa mahdollisimman kärkeen. Kun kaikki sinne eivät mahtuneet, tapahtui kolari. Ja siihen jäi myös Jussi Veikkanen. Veikkanen selvisi vaurioitta, mutta australialainen David Tannerilta murtui solisluu.

- Kaikki halusivat olla kärjessä. Valitettavasti tapahtui kolari ja minä olin siinä meidän Geoffrey Soupen kanssa. Olimme suunnitelleet, että ajamme Geoffreylle lopussa kiriä, mutta nyt se suunnitelma tyssäsi kolariin. Yritimme päästä takaisin kärkiryhmään, mutta siellä oli niin kova veto päällä, että yritys ei onnistunut, kertoi Jussi Veikkanen.

Kilpailun voitto näytti menevän kärkiryhmässä ajaneelle saksalaiselle kiritykille Andre Greipelille. Mutta mäki, loppusuoran loiva ylimäki ja vastatuuli hyydyttivät Greipelin. Takaa tuli tuore Australian mestari Simon Gerrans ja tuikkasi pyöränsä maaliviivan yli ennen Greipelia. Gerransille etappivoitto ja kokonaiskilpailun johto.

Seuraavaksi ajetaan 150 kilometrin etappi kumpuilevassa maastossa. Etapilla ajetaan kolmen loppukierrosta ja kierroksella on mukava nousu.

Tulokset

Santos Tour Down Under, Australia

1/6 etappi Nuriootpa - Angaston 135 km

1     Simon Gerrans (Australia) Orica-GreenEdge 3.20.34     
2     Andre Greipel (Saksa) Lotto-Belisol s.a.          
3     Steele von Hoff (Australia) Garmin-Sharp s.a.          
4     Diego Ulissi (Italia) Lampre-Merida s.a.          
5     Maxime Bouet (Ranska) Ag2r-La Mondiale s.a.          
6     Francesco Gavazzi (Italia) Astana s.a.

77 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ + 2.21

Tilanne 1/6 etapin jälkeen

1     Simon Gerrans (Australia) Orica-GreenEdge 3.20.23     
2     Andre Greipel (Saksa) Lotto-Belisol + 0.05     
3     Steele von Hoff (Australia) Garmin-Sharp + 0.07     
4     Simon Geschke (Saksa) Giant-Shimano + 0.10     
5     Diego Ulissi (Italia) Lampre-Merida + 0.11     
6     Maxime Bouet (Ranska) Ag2r-La Mondiale s.a.

77 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ + 2.32