Tallipaikat tiukassa, Paavo Paajanen lopettaa

26.10.2013

Suomen maantiepyöräilijöiden parhaimmistoon kuuluva 25-vuotias Paavo Paajanen lopettaa pyöräilyuransa. TWD-Länkenin pyöräilijä voitti tänä vuonna hopeaa maantiepyöräilyn SM-kilpailuissa ja kultaa SM-kriteriumissa. Hän voitti myös Porvoon Ajon sekä Fellmanin ajot. Tämän vuoden kansainvälisesti tärkein menestys tuli Baltic Chain Tourissa, jossa hän piti johtajan keltaista paitaa kolmannen etapin jälkeen.

Paajanen ajoi Suomessa TWD-Länkenin joukkueessa kahdeksan vuotta. Sitkeästi kansainvälisiin ammattilaistalleihin pyrkinyt, täysillä pyöräilyyn panostanut Paajanen ajoi ranskalaisessa AVC Aix en Provencessa vuodet 2008 ja 2009. Sen jälkeen hän oli Belgiassa Fuji Test Teamissa kolme vuotta. Tämän vuoden alussa hän siirtyi Luxemburgiin Differdange Locheen.

- Tämmöinen raskas päätös oli tehtävä. En onnistunut löytämään paikkaa ammattilaistalleista. Paikat ovat aina tiukassa, mutta tänä vuonna ne ovat erityisen tiukassa. Monta tallia on lopettanut ja se luo painetta siirtomarkkinoille. Ja samaan aikaan nousee Euroopassa ja muualla maailmassa lahjakkaita nuoria tavoittelemaan samoja paikkoja. Suomalainen pyöräilijä ei ole listojen kärkipäässä ellei omassa ansioluettelossa ole riittävä määrä kansainvälisten kilpailujen voittoja, kertoi Paavo Paajanen.

- Nyt on aika keskittyä opiskeluun ja työntekoon. Minulla ei ole enää mahdollisuutta tyhjin taskuin yrittää päästä pyöräilyuralla eteenpäin. Päätös oli tehtävä. Olen saanut pyöräilyltä paljon, vaikka tavoitteeni ei toteutunutkaan. Mitään ei ole mennyt hukkaan, päinvastoin. Olen erittäin kiitollinen omille tukijoilleni, suomalaisseuralleni ja monille ihmisille, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin. Vaikka minä tein tämmöisen päätöksen, kannustan ehdottomasti suomalaisia nuoria pyöräilijöitä pyrkimään kansainväliselle uralle, jatkoi Paavo Paajanen.

- Harmittava, mutta ymmärrettävä päätös. Paavo Paajanen on kehittynyt vuosi vuodelta ja saanut sitä kovuutta, mitä huipulle pyrkimisessä tarvitaan. Ammattilaispyöräilyn tilanne on tiukka. Parhaat löytävät aina paikkansa, mutta jo nyt moni ammattilaisena ajanut on joutunut jatkamaan amatöörijoukkueissa, koska paikkoja ei yksinkertaisesti ole. Me toivotamme Paavolle menestystä urheilijauran jälkeen. Yhteistyömme hänen kanssaan tulee jatkumaan. Hän jatkaa seurassamme muissa tehtävissä, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi.