TWD-Länken aloittaa yhteistyön Australiaan

19.10.2013

Nuorten pyöräilijöiden kehittämistä tärkeimpänä tehtävänään pitävä TWD-Länken on tehnyt yhteistyösopimuksen australialaisen Downer EDI Mining – Erdinger Alkoholfri –pyöräilyjoukkueen kanssa.

Australialaisjoukkue toimii Queenslandissa ja on hyvin samantyyppinen joukkue kuin TWD-Länken. Myös sen tavoitteena on kehittää nuoria pyöräilijöitä kansainväliselle uralle.

Yhteistoimintaan kuuluu nuorten ajajien vaihto niin, että Suomen talvikuukausien ajaksi Australiaan matkustaa nuoria TWD-Länkenin pyöräilijöitä harjoittelemaan ja kilpailemaan. Ja keväällä suomalaisen pyöräilykauden alettua Suomeen saapuu nuoria DEM-EA:n pyöräilijöitä TWD-Länkenin joukkueeseen.

Vajaan vuoden valmisteltu yhteistyö käynnistyy jo tänä syksynä. TWD-Länkenin Mikko Paajanen matkustaa marraskuun puolessa välissä Australiaan. Paajanen oli menneellä kaudella Sveitsissä kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n valmennuskeskuksen valmennettavana ja hänen ohjelmansa jatkuu nyt aivan uudessa ympäristössä.

- Tämä on hieno mahdollisuus lähteä Australiaan talveksi treenaamaan ja kilpailemaan. Tämä toimii erinomaisena valmistautumisena maaliskuussa alkavaan Euroopan kilpailukauteen. Helpottaa, kun ei tarvitse koko talvea hiihtämällä rakentaa kuntoa. Odotan matkalta hyvä treenejä, kehittymistä, uusia kavereita ja unohtumattomia kokemuksia. Upeata, että nuorille pyöräilijöille tarjoutuu näin hienoja mahdollisuuksia, kertoi Mikko Paajanen.

- Tämä on hyvä alku mielenkiintoiselle kansainväliselle yhteistyölle. Tässä ei ole kysymys turismista, vaan oikeasti nuorten kehittämisestä. Kun tähän yhteistyöhön kuuluu myös valmennustiedon ja –taidon vaihtaminen, niin uskon, että tästä tulee olemaan paljon hyötyä. Ja tämän työn pitäisi kehittää nuoria myös niiden arkielämän taitojen osalta, mitä ammattilaisuuteen pyrkivät nuoret tarvitsevat. Vuoden kuluttua, kun yksi kierros yhteistyötä on takana, olemme monta kokemusta viisaampia, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi.