Helkama panostaa edelleen vahvasti myös kilpapyöräilyyn – yhteistyö TWD-Länkenin kanssa jatkuu

17.10.2013

TWD-Länkenin pyörä 2014, Merida Reacto CF 907 E.
TWD-Länkenin pyörä 2014, Merida Reacto CF 907 E.

Maamme ainoa merkittävä polkupyörien valmistaja Helkama Velox on panostanut myös kilpapyöriin ja –pyöräilyyn. Sen maahantuontiohjelmassa on ollut maailman suurimmalla tehtaalla valmistetut Merida –pyörät.

Panostus jatkuu edelleen vahvana. Yhtenä osoituksena siitä on maamme maantiepyöräilyn ykkösseuran TWD-Länkenin kanssa tehty yhteistyö. Sitä on tehty jo neljä vuotta. Nyt on sovittu yhteistyön jatkumisesta myös tulevina vuosina.

- Olemme olleet varsin tyytyväisiä yhteistyöhömme. Jos se ei olisi ollut meitä tyydyttävää, emme tietenkään jatkaisi näin merkittävällä panostuksella. Haluamme olla tukemassa suomalaista kilpapyöräilyä ja nuorten kehittämistä. Kun tänä vuonna Merida tuli mukaan maantiepyöräilyn korkeimman kategorian ammattilaistalliin Lampre Meridaan, niin mielenkiinto merkkiä kohtaan on kasvanut selvästi. Myös tämä heijastuu tavallisiin pyöräilyn harrastajiin. Laji on mukavassa myötätuulessa, kertoi myyntipäällikkö Harri Halme Helkama Veloxilta.

- Me olemme oikein tyytyväisiä, että Helkama Velox on ollut pitkään yhteistyökumppanimme ja että hyvä suhde jatkuu edelleen. Ilman tällaista panostusta emme pystyisi toimimaan sillä tasolla, millä olemme olleet ja toiminnan kehittäminen olisi vaikeaa. Olemme ylpeitä, koska näin pitkät ja tämäntasoiset yhteistyösopimukset eivät ole tässä lajissa kovin tavanomaisia. Panostus velvoittaa meitä hoitamaan oma osuutemme aina parempaan pyrkien, totesi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi.

Yhteistyöhön kuuluu myös kolmantena osapuolena Helkama Veloxin paikallinen jälleenmyyjä Lahden Polkupyörähuolto. Sen toimitusjohtaja Timo Heikkinen näkee yhteistyön omalta puoleltaan hyödyllisenä.

- Tämäntyyppinen yhteistyö pakottaa meitäkin pitämään oma asiantuntemuksemme korkealla tasolla. Siitä taas hyötyy meidän muu asiakaskunta. Pyöräilyharrastus on kovassa nousussa ja näkee selvästi, että harrastajat haluavat erikoisliikkeen asiantuntevaa palvelua. Ilman tämänkin yhteistyön antamaa tietoa emme pääsisi samalle palveluntasolle, kertoi Timo Heikkinen.