Pekingin ympäriajo käynnistyi Hushovdin voitolla – Veikkanen samalla ajalla

11.10.2013

Ammattilaispyöräilyn World Tour –sarjaan kuuluvan viiden etapin Pekingin ympäriajo käynnistyi tasamaalla 190,5 kilometrin etapilla. Kilpailussa on mukana ProTour –joukkueet sekä kutsuttuna tähän kauteen toimintansa päättävä Kiinan oma joukkue Champion System. 153 ajajan joukossa ovat myös tuoreet maailmanmestarit Rui Costa ja Tony Martin. Martin on voittanut Pekingin ympäriajon kahtena edellisenä vuonna. Mukana on myös juuri jatkosopimuksen allekirjoittanut Jussi Veikkanen.

Etappi sujui suurimmalta osaltaan leppoisissa merkeissä. Kärkeen pääsi neljä ajajaa ja heidät laskettiin parhaimmillaan noin kahdeksan ja puolen minuutin päähän pääjoukosta. Kun pääjoukko, kärjessä Cannondale ja FDJ, lisäsi vauhtia, kärkiryhmä alkoi harventua. Kun kirimiesten joukkueet ottivat viimeisillä kymmenillä kilometreillä ohjat käsiinsä, viimeinenkin irtiottaja oli ajettu kiinni viisi kilometriä ennen maalia.

Loppu sujui normaalin kirietapin tavoin, joskin mikään kirijoukkue ei saanut omaa kirijunaansa vietyä loppuun asti. Massakirissä nopein oli Norjan maantiemestari Thor Hushovd. Myöskään Veikkasen joukkue ei onnistunut organisoimaan viimeisille kilometreille täydellistä paikkaa kiritykilleen Nacer Bouhannille. Bouhanni jäi kahdeksanneksi. Bouhannia pitkän matkan paimentanut Veikkanen tuli pääjoukossa maaliin samalla ajalla kuin voittaja.

- Helpohko etappi. Me kontrolloimme pääjoukossa. Bouhanni ajoi hyvin, mutta meidän viimeisten vetomiesten vauhti ei aivan riittänyt ja hän joutui avaamaan kirin liian kaukaa. Mutta seuraavalla etapilla yritämme uudelleen, kertoi Jussi Veikkanen.

Kilpailu jatkuu 201,5 kilometrin etapilla. Myös se päättynee massakiriin, sillä matkan varrella on ainoastaan kolme kakkoskategorian nousua ja viimeisestäkin on maaliin 50 kilometriä.

Tulokset

Tour of Beijing (WT), Kiina

1/5 etappi Shunyi - Huairou Studio City 190,5 km

1     Thor Hushovd (Norja) BMC Racing Team 4.20.34     
2     Luka Mezgec (Slovenia Team Argos-Shimano s.a.          
3     Nikolas Maes (Belgia) Omega Pharma-Quick Step s.a          
4     Alessandro Petacchi (Italia) Omega Pharma-Quick Step s.a.          
5     Michael Matthews (Australia) Orica-GreenEdge s.a          
6     Enrique Sanz (Espanja) Movistar Team s.a.

117  Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr s.a.

Tilanne 1/5 etapin jälkeen

1     Thor Hushovd (Norja) BMC Racing Team 4.20.24     
2     Willem Wauters (Belgia) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team + 0.00.03     
3     Luka Mezgec (Slovenia) Team Argos-Shimano + 0.00.04     
4     Nikolas Maes (Belgia) Omega Pharma-Quick Step + 0.00.06     
5     Ryota Nishizono (Japani) Champion System Pro Cycling Team + 0.00.09     
6     Alessandro Petacchi (Italia) Omega Pharma-Quick Step + 0.00.10     

118  Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr s.a.