Jussi Veikkanen jatkaa ammattilaisuraansa Ranskassa

8.10.2013

Jussi Veikkanen ja fani Axel Källberg.
Jussi Veikkanen ja fani Axel Källberg.

Kuusinkertainen Suomen mestari ja tällä hetkellä maamme ainoa ProTour –tason ammattilaispyöräilijä Jussi Veikkanen jatkaa ranskalaisessa FDJ –joukkueessa. Hän kirjoitti joukkueensa kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen.

32-vuotias lahtelainen Veikkanen on ajanut yhtä vuotta lukuun ottamatta koko ammattilaisuransa vuodesta 2005 alkaen Ranskan veikkausyhtiön sponsoroimassa joukkueessa. Vuoden 2011 hän ajoi belgialaisessa Omega Pharma – Lotto –joukkueessa.

Pian päättyvä kausi on ollut Veikkaselle vaikea. Hän aloitti kauden hyvin sijoittumalla Australiassa Tour Down Under –etappiajon kokonaiskilpailussa kymmenenneksi. Australiasta palattuaan hän sairastui ja oli käytännössä kolme kuukautta sivussa tärkeimmistä kilpailuista. Loppukaudella hänellä on ollut tiivis ohjelma, joka sisälsi mm. Espanjan ympäriajon. Sen hän joutui keskeyttämään ruokamyrkytykseen aivan kilpailun loppupuolella. Veikkanen on ajanut urallaan kaikki kolme suurta ympäriajoa eli Italian, Ranskan ja Espanjan ympäriajot.

Suomessa TWD-Länkeniä edustavalla Veikkasella on ammattilaisjoukkueessaan tärkeä rooli. Hän on joukkueensa ”työmies,” joka joutuu usein jo kilpailun alkupuolella tekemään rajusti töitä joukkueensa eteen. Oma sijoituksella ei ole merkitystä joukkueen menestyksen rinnalla. Joukkueella on tältä kaudelta 31 voittoa. Tämän lisäksi Veikkasella on tutor –tehtäviä joukkueen nuorille ajajille.

Veikkanen kilpailee vielä tänä vuonna sekä Kiinassa että Japanissa. Parasta aikaa Kiinaan matkalla oleva FDJ ajaa perjantaina alkavan Pekingin ympäriajon. Se on viiden etapin kilpailu. Sen jälkeen Veikkanen matkustaa vielä Japaniin, johon hänen tammikuussa alkanut pitkä kilpailukausi päättyy.