Ratto vuoristoetapin voittoon – Nibali jatkaa johdossa

7.9.2013

Espanjan ympäriajon ensimmäinen vuoristoetappi ja kilpailun 14. etappi ajettiin sateisessa säässä. Etappi oli hyvin raskas ja kovat kiipijät erottuivat muista. Voittoon ajoi kokonaiskilpailussa noin puolitoista tuntia kärjestä perässä ollut italialainen Daniele Ratto.

Etappivoittajan takana käytiin kamppailua kokonaiskilpailun johdosta. Voittotaisteluun nousi 41-vuotias jenkki Chris Horner, joka oli jo johtajanpaidassa, mutta heikosti sujunut aika-ajo tiputti hänet kärjestä. Nyt hän nousi jälleen vahvasti ajaneen italialaisen Vincenzo Nibalin kantaan. Horner on 50 sekuntia Nibalista.

Jussi Veikkasen joukkueen Thibaut Pinot jaksoi tiukan etapin hyvin. Hän sijoittui etapilla seitsemänneksi ja on samalla sijalla kokonaiskilpailussakin.

Jussi Veikkanen tuli maaliin puoli tuntia voittajan perässä. Hän oli 154:s. Kokonaiskilpailussa apumiehen tehtäviin keskittyvä Veikkanen on sijalla 105.

Seuraavaksi ajetaan jälleen tiukka etappi vuorilla. Etappi on pitkä, peräti 224,9 kilometriä sisältäen neljä ykköskategorian nousua. Viimeinen niistä on loppunousu maaliin.