Ravinto-ohjeita

Gutzy -ravitsemusohjeita Merida MTB Finlandia -maastopyöräilyyn 70 km tai 35 km:

 

1. Kilpailuun valmistautuminen / päivät 4 -1 ennen kilpailupäivää

Peruslähtökohtia on, että harjoittelua on kevennetty sekä monipuolinen hiilihydraattipainotteisen sekaruuan syöminen ja tarpeellinen lepo ja mahdollisimman hyvät yöunet. Gutzy energy bar energiapatukka on erinomainen tuote varmistamaan välipalojen muodossa tarvittavan energian saannin eli tankkauksen näinä muutamana päivänä ennen kilpailua.

Varsinaisena tankkausvalmisteena on Gutzy loader drink –tankkausjuoma. Sitä voi sekoittaa neutraalin makunsa vuoksi mihin tahansa sopivaan ruokaan näinä valmistavina päivinä. Urheilujuomaan, myslin tai puuron kanssa sekä erilaisiin keittoihin ym. valmisteisiin. Loader drink -enrgiajauhe antaa kuidutonta ja laktoositonta energiaa, jonka tehoa on lisätty mineraali- ja b-vitamiini rikasteiden myötä. Tuotteen kyljessä on tarkemmat käyttö- ja sekoitusohjeet.

2. 4-1 tuntia ennen kilpailulähtöä

Mikäli itse kilpailu on vasta päivällä, nauti aamupalan ohessa tai korvaana vaihtoehtoma 1-3 Gutzy  energiapatukkaa, ne antavat sinulle helposti imeytyvää täysipainoista energiaa ja mineraaleja ja sokeritasot pysyvät tasaisena aina lähtöhetkille saakka.

Koska Gutzy patukka on erittäin vatsaystävällinen ja hyvin imeytyvä tuote, jopa vielä 90 min - 60 min ennen starttia voit nauttia kokonaisen patukan veden, urheilujuoman tai kahvikupposen ohessa.  Erityisen toimiva ”viime hetken” energiatäydennykseen on cappuchinon makuinen Gutzy energiapatukka, jossa on yli 100 mg kofeiinia nostamaan vireystasoasi juuri ennen starttia.

3. Pyöräilyn aikana

Pyri juomaan jokaisen ajetun 15 minuutin jälkeen ainakin edes hiukan, vettä tai urheilujuomaa mieltymyksesi ja tottumuksesi mukaan. Parhaiten neste imeytyy toimivana urheilujuomana kuten Gutzy sport drink -urheilujuomana. Sen koostumuksessa on huomioitu juoman toimiva hypotoonisuus, hiilihydraattikoostumuksen vatsaystävällisyys (tarkka koostumus glukoosista, isomaltuloosista ja maltodekstriinistä), ja tarpeeksi vahva mineraalipitoisuus. Aloita mahdollisten geelien, kuten Mazimise geelien nauttiminen, 1 geeliannos kerralla noin ensimmäisen puolen tunnin pyöräilyn kohdalla vaikka et välttämättä tuntisikaan suurta energian täydennystarvetta. Huuhtele geeli ½ -1 desilitralla nestettä (vesi / sopivan laimea urheilujuoma). Jatka geelien nauttimista tasaisin 30 min -45 min välein.

Erityisen tehokkaaksi juomaksi on todettu Gutzy urheilujuoman sitruuna makuversio, mikä on kofeiinilla terästetty juoma. 750 ml pullo 6 % vahvuudellla tehtynä saat piristämään mieltäsi ja poljintehoasi jopa yli 100 mg:n kofeiinin voimalla. Juoman teho on jo yleisesti tunnustettu lajissa kuin lajissa missä suorituskyky joutuu lujille. 

Mikäli käy niin hassusti,että suurempi energiantarve ja -vaje uhkaa pyöräilyn aikana ja tulee jopa mieleen koskahan maali suljetaan, on 1 Gutzy energy bar patukka tuhtina energiapaukkuna tällöin ehdoton tuote, ja vaikkapa juuri nimenomaan tuo cappuchino versio, mansikan makuinen on sitten täysin laktoositon erittäin herkkävatsaisille.

4. Välittömästi maaliintulon jälkeen

Pyri juomaan heti tuhti kulaus (noin yksi pyöräpullollinen) Gutzy urheilujuomaa. Nauti niin pian kuin mahdollista yksi Gutzy recovery bar palautumispatukka tai annos Gutzy recovery drink -palautumisjuomaa. Näin ehkäiset tehokkaasti nk. rasitussairastumista ja tehostat merkittävästi palautumisen alkamista.

Gutzy urheiluravineet on tehty niin, että markkinoiden muiden tuotteiden hyviä ominaisuuksia on pyritty huomioimaan ja huonoja jo markkinoilla olevia muiden merkkien tuoteratkaisuja välttämään niin, että yksikään Gutzy –tuoteperheen valmiste ei ole mikään kompromissi vaan tinkimätön laatutuote urheilijan ja kuntoilijan parhaaksi.

Muiden huippulaatuisten raaka-aineiden lisäksi Gutzyssä käytettävänä yhtenä hiilihydraattina on uusin energiaraaka-aine (=Isomaltuloosi), jonka hinta on selvästi hiilihydraateista raaka-aineena arvokkain, mutta jonka käytännön ylivertaisuus energiavalmisteissa on selkeää muihin yleisempiin hiilihydraattiraaka-aineisiin verratuna.

Terveisin
GUTZY -team