Kilpailuohje, U15

FELLMANIN AJOT, U15 5.6.2022 klo 14:00

Kilpailuohje

 

Kilpailun järjestäjä: Kilpailun järjestäjä on CC Tailwind ry ja TWD-Länken rf

1. Kilpailun yleiset säännöt

Kilpailu käydään UCI:n ja SP:n sääntöjä noudattaen.

Kilpailu ajetaan linja-ajona n. 1400 metrin katuradalla. Kierrosten määrä on kahdeksan. 

Kierroksella ylösajettuja kilpailijoita ei  poisteta kilpailusta. Kilpailu päättyy sillä kierroksella, kun kilpailun voittaja on ajanut kahdeksan kierrosta. 

2. Kilpailuluokat ja ilmoittautuminen

Kilpailussa ajetaan U15 -avoin luokka, johon voivat osallistua U15- sekä U13 -luokan tyttö- ja poika pyöräilijät. Kilpailussa edellytetään Suomen Pyöräilyn tai muun UCI:n jäsenen kilpailulisenssiä.

Ilmoittautuminen kilpailuun 30.5.2022 mennessä osoitteeseen:twd-lanken@twd.fi .

3. Ajajien määrä / joukkue

Ajajien määrää / joukkue ei ole rajoitettu.

4. Ravintohuolto

Ravintohuolto ei ole sallittu.

5. Teknillinen huolto

Teknillinen huolto tapahtuu maalialueella. Neutraalikierros on sallittu välinerikon tapahduttua (UCI 2.7.022). Luvan neutraalikierrokseen antaa ylituomari. Neutraalikierrosta ei kuitenkaan hyväksytä kahden viimeisen kierroksen aikana.

6. Lähtö, maali ja kilpailureitti

Lähtö ja maali on Kyösti Kallionkadulla. Lähtö tapahtuu klo 14.00

Kilpailureitti: Kyösti Kallionkatu - Paasikivenkatu - Svinhufvudinkatu - Koulutuskonsernin raitti - Ståhlberginkatu -  Kyösti Kallionkatu. Reitin pituus on n. 1400 m.

Kilpailureitti on kestopäällystettä. Kestopäällysteessä on halkeamia ja syöpymiä. Reitillä saattaa olla irtohiekkaa.

Kilpailureitti on suljettu kilpailun aikana muulta liikenteeltä ja reitillä on liikenteenohjaajat. Tästä huolimatta reitille voi päästä tulemaan muuta liikennettä, joka kilpailijoiden on huomioitava.

Jalkakäytävien ja pyöräteiden käyttäminen kilpailussa on ehdottomasti kielletty, elleivät ne kuulu viralliseen reittiin (UCI 1.2.064).

Kilpailureitti suljetaan muulta liikenteeltä ja liikenteenohjaus aloitetaan klo 13.00, jolloin kilpailijoilla on mahdollisuus harjoitella reitillä klo 13.45 saakka. 

Myös ennen klo 13.00 harjoittelu on sallittu, mutta vain liikennesääntöjä noudattaen. Kilpailureitillä harjoiteltaessa on käytettävä kypärää.

7. Kilpailun kulku

Kilpailun pituus on kahdeksan kierrosta (kierros n. 1400 metriä). Kilpailu käynnistyy välittömästi ilman neutraalikierrosta. Jäljellä olevat kierrokset näytetään maalilinjalla olevalla kierrostaululla. Viimeisen kierroksen alkaminen ilmoitetaan soittokellolla. 

8.Välikiri

Kilpailussa on yksi välikiri, jotka ilmoitetaan kilpailijoille kellon soitolla. Välikiri on kilpailun puolessa välissä, kun neljä kierrosta on ajettu. Välikiristä on erikoispalkinto, mutta välikiristä ei lasketa aikahyvitystä lopputuloksiin.

9. Kilpailunumerot

(2 kpl) kiinnitetään ristiselän kohdalle taakse sekä oikeaan kylkeen (maalikamera). Lisäksi on pyörään kiinnitettävä runkonumero.

Huonosti kiinnitetty numero saattaa aiheuttaa sen, että ajajaa ei pystytä sijoittamaan tulosluetteloon.  Numeroita ei tarvitse palauttaa.

10. Välineet

Kilpailussa on käytettävä sääntöjenmukaista maantiekilpapyörää. Suurin sallittu välitys on U15 -luokan välitys (etenemä 669 cm, maksimivälitys 50/16). Kilpailussa on käytettävä sääntöjenmukaista kypärää. 

11. Kilpailutoimisto

Kilpailutoimisto sijaitsee maalialueella ja on avoinna klo 12.00 - 16.30. Kilpailunumerot saa seuroittain kilpailutoimistosta.

12. Pukeutuminen ja peseytyminen

Urheilukeskus / Pääkatsomon alakerta. Käynti yläpihalta (pysäköintialueen puolelta). Osoite: Salpausselänkatu 8.

13. Ensiapu

SPR:n Lahden alueen osaston EA -ryhmä, p. 0400 358 677. EA-piste sijaitsee maalialueen välittömässä läheisyydessä.

Lähimmät sairaalat: Kaupunginsairaala, Harjukatu 48
Päijät-Hämeen keskussairaala, Keskussairaalankatu 7

14. Palkinnot ja palkintojenjako

Palkintojenjako tapahtuu maalialueella välittömästi miesten kilpailun jälkeen

Kilpailussa palkitaan kolme kilpailun parasta seuraavasti:
1. 50 € 
2. 30 € 
3. 20 € 

Välikiri: välikirin voittaja 10 €. 

Lisäksi palkitaan kilpailun paras tyttöajaja 20 €:n erikoispalkinnolla. Samoin paras U13 -ajaja palkitaan 20 €:n erikoispalkinnolla. 

Rahapalkinnot maksetaan ajajan seuran pankkitilille 15.7.2022 mennessä.

15. Joukkueenjohtajien kokous

Joukkueenjohtajien kokous järjestetään, mikäli ylituomari tai kilpailun johtaja näkevät sen tarpeelliseksi. Mahdollisesta kokouksesta ilmoitetaan kilpailukuulutuksen välityksellä.

16. Tuomaristo

Ylituomari Timo Luostarinen.

17. Kilpailun johtaja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

_________

Ylituomari tarkastanut ja hyväksynyt kilpailuohjeen 21.04.2022