Kotimainen kisakausi avattiin Oskari Kolehmaisen kakkossijalla

18.4.2022

Lattomeriajo 2022 1. Anton Skutnabb CCH 2. Oskari Kolehmainen TWD-Länken 3. Severi Savukoski GIF
Lattomeriajo 2022 1. Anton Skutnabb CCH 2. Oskari Kolehmainen TWD-Länken 3. Severi Savukoski GIF

Maantiepyöräilyn kotimainen kilpailukausi avattiin sunnuntaina perinteisesti Porissa Lattomeriajolla. Lumeton maisema, mukava yli +10 asteen lämpö ja leppoisa tuuli tarjosivat mukavat olosuhteet kauden avaukselle. 

Päivän päälähdössä, miesten 110 kilometrin kilpailussa nousi esille kolme nimeä:

Riku Övermark (Jurvan Voima) Hän ajoi noin soolona noin 100 kilometriä, mutta tuli kiinniajetuksi viimeisellä kilometrillä. Övermarkilla oli reilun ero pääjoukkoon ja vielä viimeiselle vajaan 16 kilometrin kierrokselle lähdettäessä ero oli minuutin luokkaa.

Riku Övermarkin ohella toiseksi nimeksi nousee ainoa kilpailussa mukana ollut ammattilaispyöräilijä Ukko Peltonen (Global 6 Cycling / Porvoon Akilles). Peltonen oli ratkaisevassa roolissa, että Riku Övermark tuli kiinniajetuksi ennen maalia. 

Päivän kolmas nimi oli nuori, vielä U19 -luokassa ajava Anton Skutnabb (CCH). Hänellä on hyvä kirinopeus ja senhän  käytti erinomaisesti hyväkseen ottamalla selkeän voiton vajaan 20 ajajan kärkiryhmästä. 

TWD-Länken oli mukana kauden avauksessa vain kolmen ajajan joukkueella. Näistä kolmesta Eemil Uitto joutui hyppäämään sivuun terveydellisistä syistä noin 50 kilometrin ajon jälkeen. Joukkueeseemme Mikkelistä muuttanut ja ensimmäisen kilpailun meillä ajanut Ilkka Mikkonen ajoi hyvin ja oli auttamassa Ukko Peltosta viimeisellä kierroksella Övermarkin kiinniajossa. Oskari Kolehmainen oli hyvässä paikassa kiriin lähdettäessä, mutta joutui katselemaan loppumetreillä nopean Skutnabbin takapyörää. Oskarilta kuitenkin hyvä kakkossija. Jalat eivät olleet vielä herkimmillään muutama päivää sitten päättyneen pariviikkoisen harjoitusleirin jäljiltä. 

Kilpailukauden avaus sujui myönteisesti myös siten, että nuoret valloittivat kärkisijat. Skutnabb ja viidenneksi sijoittunut Tomas-Casimir Niemi ovat vielä juniori-ikäisiä, toiseksi tullut Oskari Kolehmainen toisen vuoden U23 -ajaja ja kolmanneksi sijoittunut Severi Savukoski (GIF) ensimmäisen vuoden U23 -ajaja. 

Kotimaan kilpailukausi jatkuu seuraavana viikonvaihteena Turussa kortteliajolla ja Simo Klimscheffskij’n muistoajolla. 

Tulokset (epäviralliset)

Lattomeriajo, Pori

ME/MJ 110 km

1     Anton Skutnabb (MJ) CCH Icehearts Racing Team 2:44:19

2     Oskari Kolehmainen (U23) TWD-Länken s.a.

3     Severi Savukoski (U23) GIF Chebici s.a.

4     Anders Bäckman IBD Cycling s.a.

5     Tomas-Casimir Niemi (MJ) Tampereen Yritys s.a.

6     Nicolas Grönlund  (MJ) CCH Icehearts Racing Team s.a.

7     Jesper Lindahl Akilles Green Team s.a.

8     Jaakko Toppari Jurvan Voima s.a.

9     Janne Mustonen Continental-Focus s.a.

10    Veikko Turunen Continental-Focus s.a.

17    Ilkka  Mikkonen (U23 TWD-Länken s.a.

 

Lisätietoja

 

Esko Lummelampi p. 0500 240 029