TWD-Länkenin mitalitili kasvoi myös junioreiden SM-maantiellä

29.6.2019

Jimi Aalto, SM-hopeaa ja Oskari Kolehmainen, SM-pronssia
Jimi Aalto, SM-hopeaa ja Oskari Kolehmainen, SM-pronssia
SM-kultaa Samuli Öhman (Akilles), hopeaa Jimi Aalto (TWD-Länken) ja pronssia Oskari Kolehmainen (TWD-Länken).
SM-kultaa Samuli Öhman (Akilles), hopeaa Jimi Aalto (TWD-Länken) ja pronssia Oskari Kolehmainen (TWD-Länken).

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen toinenkin päivä Jurvassa sujui TWD-Länkenin joukkueelta mainiosti. Toisena päivänä ajettiin naisten ja naisjunioreiden (N18) maantiekilpailun lisäksi miesjunioreiden (M18) 103 kilometrin kilpailu. Siinä voitto meni Porvoon Akilleksen Samuli Öhmanille, mutta TWD-Länkenin Jimi Aalto ja Oskari Kolehmainen valloittivat muut palkintokorokepaikat.

Ennakkoasetelmissa Porvoon Akilleksen juniorijoukkue oli vahvin ja se käytti vahvuuttaan hyvin hyväkseen. Kun kilpailusta oli ajettu noin 10 kilometriä, kärkeen irtosi Akilleksen Samuli Öhman. Hän sai ajaa jonkun matkaa yksin, kunnes takaa nousi hänen seurakseen seurakaveri Veeti Vainio ja TWD-Länkenin Oskari Kolehmainen. Kolmikko jatkoi yhdessä noin 45 kilometriin asti, kunnes Akilleksen parivaljakko yritti jättää Kolehmaista. Kolehmainen ei jäänyt, mutta Öhman pääsi loppujen lopuksi yksin karkuun. Ja se karkumatka piti maaliin asti. Samuli Öhman otti Suomen mestaruuden pitkän soolon jälkeen noin neljän ja puolen minuutin erolla.

Samuli Öhmanin takana käytiin omaa kilpailua muista palkintosijoista. Veeti Vainion ja Oskari Kolehmaisen seuraksi nousi pääjoukosta irronneet Leevi Kervinen (Akilles), Jesper Lindberg (Sibbo-Vargarna) sekä Jimi Aalto (TWD-Länken). Näin viiden ajajan ryhmä oli ensimmäinen takaa-ajoryhmä Samuli Öhmanin takana. Seuraajaryhmässä Akilleksen ajajilla ei ollut suurta intressiä tehdä vetotöitä. TWD-Länkenin Aalto ja Kolehmainen yrittivät muutamaan otteeseen pienentää ryhmää, mutta se ei onnistunut. Viisikko ratkaisi muut palkintosijat loppukirissä. Siinä Jimi Aalto oli nopein ja hyvin kirissä maaliviivalle oppikirjojen mukaan pyöränsä ”heittänyt” Oskari Kolehmainen kolmas.

Kilpailujen päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan miesten 192 kilometrin maantiekilpailu.

Tulokset

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut, Jurva

Maantieajo

M-18 103 km
        
1 Samuli Öhman Porvoon Akilles 2:38:53
2 Jimi Aalto TWD-Länken 2:43:27
3 Oskari Kolehmainen TWD-Länken 2:43:27
4 Veeti Vainio Porvoon Akilles 2:43:27
5 Jesper Lindberg IF Sibbo-Vargarna 2:43:27
6 Leevi Kervinen Porvoon Akilles 2:43:30
7 Axel Källberg Närpes Kraft 2:47:50
8 Tomas-Casimir Niemi Tampereen Yritys 2:47:50
9 Patrik Arola Porvoon Akilles 2:47:50
10 Tuomas Tummala Kauhajoen Karhu 2:49:11