Kautta aikojen kansainvälisin Fellmanin ajot perjantaina

6.6.2018

Fellmanin ajot on kerännyt lähes joka vuosi hyvän määrä ulkomaalaisia ajajia kiertämään Fellmanin puistorataa. Tänä vuonna Fellman saa runsain mitoin kansainvälisyyttä, sillä lähes puolet noin 70 ajajan määrästä on ulkomaalaisia.

Perjantaina kello 19 alkavaan kilpailuun on ilmoittautunut viisi ulkomaalaista joukkuetta: Hollannista vanha Fellman –kävijä West-Frisia, Ruotsista kaksi joukkuetta (CK Hymer ja Giro Cycle Team), Viron tämän hetken ykkösjoukkue Cycling Tartu ja suomalaisen Velosportin sponsoroima viipurilainen joukkue. Näiden lisäksi kansainvälisyyttä löytyy suomalaisesta Continental –tason ammattilaisjoukkueesta Memil-CCN Pro Cyclingista.

Suomesta isäntäjoukkueen TWD-Länkenin lisäksi on lähes täydellä miehistöllään kokkolalainen GIF-Chebici, Turun Urheiluliitto ja helsinkiläinen CCH. Lisäksi on muutama seura lähettänyt Lahteen pienehkön joukkueen. Moni suomalainen kilpailija on päättänyt keskittyä sunnuntaina ajettavaan Porvoon Ajoon eikä aja Fellmanin ajoja eikä lauantaina Porvoossa Ole Wackströmin muistoajoa.

Tunnin ja viisi kierrosta kestävää kilpailua vauhditetaan kahdeksalla välikirillä. Välikirit ovat erillisiä palkintokirejä niin, että niiden tulos ei vaikuta lopputulokseen. Kilpailun voittaja ratkeaa viimeisen kierroksen maalikirissä.

Tänä vuonna kilpailureittiä on jouduttu muuttamaan ja vauhti tulee olemaan edellisvuosia kovempaa. Lähtö ja maali on kavennetulla, mutta edelleen riittävän leveällä ja uuden pinnan saaneella Kyösti Kallionkadulla. Reitti jatkuu siitä Paasikivenkadun päähän liikenneympyrään, josta se kääntyy pohjoiseen Svinhufvudinkadulle. Svinhufvudinkadun päästä käännytään Svinhufvudinkatu 2:n pysäköintialueelle ja edelleen takaisin maalisuoralle Kyösti Kallionkadulle.  

Fellmanin ajot vaikuttavat liikenteeseen niin, että kilpailureitti (Kyösti Kallionkatu – Paasikivenkatu – Svinhufvudinkatu) on suljettu muulta liikenteeltä perjantaina kello 17:45 – 21:00. Pysäköintikielto näillä kaduilla alkaa perjantaina kello 11.

Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.