TWD-Länkenin Jaakko Hänninen avasi kilpailukauden voitolla Espanjassa

14.1.2018

TWD-Länken on ollut harjoitusleirillä Espanjan Deniassa reilun viikon. Tiiviiseen ohjelmaan sisältyi sunnuntaina ajettu 32. Volta a La Marinan ensimmäinen osakilpailu Xalóssa. Lyhyehköön 64,6 kilometrin kilpailuun sisältyi noin 1000 nousumetriä, kun reitti nousi Bernia -vuoren päälle ennen 11 kilometrin laskua maaliin Xalón keskustaan.

Noin 150 ajajan kilpailussa TWD-Länken oli aktiivinen koko kilpailun ajan. Joukkueen ajajat olivat alusta alkaen irtiottoyrityksissä. Kun Bernian noususta oli viimeinen parin kilometrin jyrkin osuus jäljellä, kärjessä oli Jaakko Hänninen yhdessä brittiajaja Paul Doublen kanssa. Kaksikko lähti yhdessä laskuun, mutta britti ei pysynyt Jaakko Hännisen mukana. Hänninen pystyi varmistelemaan lopussa voittonsa ja eroa maalissa ero oli toisena maalilinjan ylittäneeseen espanjalaiseen Adelino Moll Mutiin kuusi sekuntia. Double oli kolmas.

Kärjen takana TWD-Länkenin Oskari Vainionpää oli mukavasti seitsemäs 40 sekuntia Hänniselle jääneenä.

- Yllättävän hyvin mäki nousi, vaikka takana on monta pitkää harjoituspäivää. Vielä edellisenä päivänäkin ajoimme viiden tunnin harjoituksen. Mukavalta tuntuu, kun olen saanut harjoitella terveenä. Menen jo kahden viikon kuluttua Ranskaan Saint-Etienneen ja uuteen joukkueeseeni ECSEL Saint-Etienne Loireen, kertoi voittaja Jaakko Hänninen.

Seitsemänneksi sijoittunut Oskari Vainionpää puolestaan matkustaa helmikuun alussa Belgiaan, jossa hän jatkaa samassa Asfra Racing Team -joukkueessa, jossa hän on ajanut kaksi vuotta.

TWD-Länkenin muu joukkueella on vielä tammikuun leirin jälkeen kaksi ajoleiriä Espanjassa.