Samuel Pökälä uusi viimevuotisen voittonsa Fellmanin kortteliajossa

6.6.2015

TWD-Länkenin Samuel Pökälä uusi voittonsa Lahdessa ajetussa Fellmanin kortteliajossa. Suomen Pyöräilyunionin maantiepyöräilycupiin, Škoda maantiecupin osakilpailun kärki karkasi muilta jo kilpailun alkuvaiheessa. Korttelikilpailu ajettiin tunnin ja viiden kierroksen mittaisena.

Hyvällä vauhdilla alkanut kilpailu ja ratkaisevan käänteen jo reilun 10 minuutin jälkeen. Kärkeen karkasivat TWD-Länkenin Juho Hänninen ja ruotsalaisen Bliz-Meridan hollantilainen Yannick Janssen. Kaksikko sai noin puolen minuutin eron pääjoukkoon. Kun kilpailusta oli noin puolet jäljellä noin puolet, Samuel Pökälä karkasi pääjoukolta ja nousi kärkiryhmään.

Kolmikko jatkoi kärjessä sopuisasti vetotöitä tehden, vaikka Janssen ymmärsi oman asemansa kahden vahvan lahtelaisajajan puristuksessa. Bliz-Merida yritti muutaman kerran saada apuvoimia hollantilaiselle, mutta hyvin pääjoukossa ajaneet twdlänkeniläiset pitivät huolen, että kukaan ei nouse kärkeen ilman heitä.

Kun kilpailusta oli ajamatta viisi kierrosta, tilanne oli jo selvä. Kärkikolmikko ratkaisee voiton. Yannick Janssenilla oli tukalat paikat. Kolmikko tuli pitkän maalisuoran alkuun yhdessä, mutta sekä Juho Hänninen että Samuel Pökälä hiillostivat hollantilaista. Hollantilaisen eväät oli syöty, kun Samuel Pökälä iski lopussa voittoon. Yannick Janssen jäi toiseksi ja hyvän korttelirupeaman tehnyt Juho Hänninen oli kolmas.

Kun pääjoukon kiri meni TWD-Länkenin Roope Nurmelle ja viideskin sija jäi kotiseuran Ben Carmanille, niin päivä oli lahtelaisille erinomainen.

- Täytyy sanoa, että Samuelin nousu kaveriksi teki minun olon paljon helpommaksi. Janssen on vahva ja kokenut ajaja. Tulos lämmittää mieltä, kertoi Juho Hänninen.

- Päivän tavoite oli voitto meille. Se tuli ja kun itse pääsee voittamaan tässä kilpailussa, niin onhan tämä mukavaa, kertoi Samuel Pökälä.

TWD-Länken vahvisti vain asemiaan maantiepyöräilycupissa. Roope Nurmi johtaa ja seuraavatkin kärkitilat ovat saman joukkueen hallussa.

Tulokset