TWD-Länken hallitsi myös Viron maantiecupin avausta

8.5.2016

TWD-Länkenin joukkue on osoittanut hyvää alkukauden kuntoa. Joukkue ajoi hyvin Suomen maantiecupin avauksen Turussa huhtikuun lopulla. Ja sama hyvä tahti jatkui Viron maantiecupin avauksessa Kuusalussa.

Viron Filter –maantiecupin avaus ajettiin 89 kilometrin mittaisena mainiossa kevätsäässä. Kilpailu oli kerännyt lähtöviivalle virolaiset maantiepyöräilijät sekä kaksi Continental –ammattilaisjoukkuetta Latviasta. Virolaisten joukossa oli myös nuori Pro Continental –ammattilainen Martin Laas. Laas voitti viime vuonna Tour of Estonian ja sijoittui kuudenneksi Euroopan mestaruuskilpailuissa. TWD-Länken lähti kilpailuun pienellä neljän ajajan joukkueella Jaakko Hänninen, Jesse Kaislavuo, Sauli Pietikäinen ja Samuel Pökälä.

Kilpailu käynnistyi virolaiseen tyyliin kovalla vauhdilla. Muutamien irtiottoyritysten jälkeen kärkeen karkasi kaksikko Jesse Kaislavuo ja virolainen Janar Jermakov. Nämä saivat eron pääjoukkoon parhaimmillaan minuuttiin. Se ei ollut riittävä, sillä pääjoukosta irtosi 13 ajajan ryhmä vajaan 30 kilometrin kierroksen ainoassa, reilun kilometrin mittaisessa nousussa ja nousun päällä olleessa sivutuuliosuudella. Tässä ryhmässä olivat lähestulkoon kaikki kilpailun ennakkosuosikit lukuun ottamatta latvialaisia. TWD-Länkenistä olivat mukana Jaakko Hänninen ja Samuel Pökälä.

Näin kärkeen muodostui 15 ajajan ryhmä. TWD-Länkenin kannalta tilanne oli hyvä. Sillä oli mukana kärjessä kolme ajajaa. Kun latvialaiset heräsivät pääjoukossa, he aloittivat kovan takaa-ajon. Se ei tuottanut kuitenkaan mitään tulosta. Kärkiryhmä meni menojaan.

Kilpailua ratkaisua haettiin, kun reitin nousua ajettiin viimeistä kertaa ja maaliin oli matkaa kahdeksan kilometriä. TWD-Länken aloitti iskunsa. Parin yrityksen jälkeen Jesse Kaislavuo karkasi muulta joukolta, mutta sai seurakseen kaksi kovaa virolaista Martin Laasin ja Kristjan Oolon. Asetelma ei ollut paras mahdollinen, sillä virolaiset ajoivat yhdessä suomalaista vastaan.

Kärkitrion ero takaa-ajajiin kasvoi nopeasti 15 – 20 sekuntiin. Takana kuitenkin pyrittiin iskemään kärkeä kiinni. Samuel Pökälä ja Jaakko Hänninen pystyivät hyvin kontrolloimaan yritykset. Muutaman yrityksen jälkeen Jaakko Hänninen näki tilaisuutensa. Hän iski neljä kilometriä ennen maalia yksin kärkikolmikon perään. Kovalla vedolla hän sai kärjen kiinni ja pääsi Jesse Kaislavuon kaveriksi. Tilanne mutkisti virolaisten aikomuksia.

Kärkinelikko tuli loppuratkaisuun yhdessä. Avaimet olivat kuitenkin TWD-Länkenin kaksikolla. Jaakko Hänninen ajoitti oman loppuvetonsa mainiosti. Kun virolaisten oli pakko seurata häntä, pääsi Jesse Kaislavuo iskemään ja virolaiset olivat aseettomia. Kaislavuo kiri selkeän voiton. Kakkoseksi ajoi kilpailun toissavuotinen voittaja Kristjan Oolo. Martin Laas jätettiin kolmanneksi ja mainion työn tehnyt Hänninen oli neljäs.

Kisan ratkaisua hyvin pohjustanut Samuel Pökälä oli 11:s. 15 ajajan irtiottoryhmästä niukasti jäänyt TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen tuli maaliin moneen osaan hajonneessa pääjoukossa sijalla 37.

TWD-Länkenin kisaohjelma jatkuu seuraavana viikonloppuna Ruotsissa, jossa ajetaan lauantaina kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n Europa Tourin 1.2 –kilpailu.