TWD-Länkenin Sami Tiainen ajoi voittoon kotimaisen pyöräilykauden avauksessa

18.4.2016

Maantiepyöräilyn kotimaan kilpailukausi käynnistyi TWD-Länkeniltä hyvin. Ulvilassa ajetun 130 kilometrin kilpailun voitti Sami Tiainen ja joukkueen Jesse Kaislavuo oli kolmas. Kakkoseksi ajoi Turun Urheiluliiton Mika Simola.

Viitenä kierroksena ajettu kilpailu käynnistyi nopeasti kolmen ajajan irtiotolla. Kärkikolmikon muodostivat GIF-Chebicin Petter Mattsson, IK-32:n Ville Kantola ja TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Kolmikko teki hyvää yhteistyötä eikä taivaalta tullut vesi, tien pinnasta noussut kura eikä koleus hyydyttäneet menoa. Ero pysyi pääjuokkoon noin parissa minuutissa.

Pääjoukko heräsi takaa-ajoon toiseksi viimeisellä kierroksella. Kun pääjoukosta irtosi seitsemän ajajan ryhmä, kilpailu sai uuden käänteen. Ryhmä ajoi kärkikolmikon noin 100 kilometrin kiinni, kun maaliin oli matkaa noin 20 kilometriä. Takaa tulleessa ryhmässä olivat mukana TWD-Länkenin Sami Tiainen ja Jesse Kaislavuo. Näin joukkeella oli kolmella ajajalla vahva ote kilpailun loppua ajatellen.

Kun maaliin oli noin 10 kilometriä, Sami Tiainen iski karkuun. Hän sai kuitenkin takapyöräänsä Mika Simolan. Kun loppuryhmällä ei ollut haluja ajaa voitosta, kaksikko Tiainen - Simola sai ratkaista voiton. Kaksi kertaa aikaisemmin Lattomeri -ajon voittanut Sami Tiainen oli vahvempi maalimäessä ja ajoi voittoon. Simola taipui toiseksi. Kolmannen sijan kiri TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo.

Kotimaan kilpailut jatkuvat tulevana viikonlopppuna Turussa. Lauantaina ajetaan Hirvensalossa Simo Klimscheffskij'n muistoajo ja sunnuntaina Aurajoen rantoja kiertävä TS-kortteli.